ŽELJKO GVARDIJAN

Lovio orade, a ulovio pica! Plitak pješčani teren je ovom picu očito bio po volji

Boris Bulić

U ribolovu sam bio, ukupno sa spremanjima neka tri sata, od 17:00 do 20:00. Sitna riba je bila jako aktivna, a korenat vrlo jak, tako da sam morao štapove podesiti za lov skoro u tvrdo. I onda je umjesto orade naišao ovaj pic...Željko Gvardijan je ribolovac koji svaki slobodni trenutak provodi u ribolovu. Naravno, na meti su mu prvo podlanice, a onda što dođe. Toga je dana u igri bila upravo ova druga’ što dođe’ opcija.


– Lovim uglavnom na fermu. Udice su mi Sasame 2/0, predvez 0,28 milimetara, makina Shimano XTD Spod s malo korigiranom kočnicom, a štap Shimano Speed Master CX TE SURF 4,50 metara. Olovo je surf od 90 grama koje sam izrađujem priča nam Željko.


– Svoje ribolovne pozicije uvijek pomno biram. Tako je bilo i ovoga puta. Ciljano sam pošao u Ninsku lagunu bliže mostu, na jedno mjesto koje je zbog korenta vrlo specifično – nastavlja Željko svoju priču.
– I ovoga mi je puta ciljana lovina bila veća orada. Za ješku sam pripremio velikog crva i bibija. Naješkan sistem sam zabacio stotinjak metara od kraja na vrlo plitkom terenu.


Željkov pic je bio težak 0,70 kilograma


U ribolovu sam bio, ukupno sa spremanjima neka tri sata, od 17:00 do 20:00. Sitna riba je bila jako aktivna, a korenat vrlo jak, tako da sam morao štapove podesiti za lov skoro u tvrdo. I onda je umjesto orade naišao ovaj pic i to u trenutku kada je korenat malo oslabio. Pic je bio težak 0,70 kilograma što u usporedbi s oradama koje inače lovim i nije neka kapitalna veličina, ali na ovom terenu i nije baš čest lovina tako da mi je na kraju ipak uljepšao dan.