Jesu li pretjerali?

Kontroverze i neukusi “zabavnog parka”: Smrt princeze Diane i otvoreni lijes Elvisa Presleyja

Portal Novilist.hr

FOTO/Youtube Screenshot, WATE 6

FOTO/Youtube Screenshot, WATE 6

U SAD-u je otvoren tematski park koji će ljudima omogućiti iskustvo trenutaka iz prošlostiPIGEON FORGE, TENNESEE Zabavni park „National Enquirer Live!“ slavi američki tabloid nad tabloidima (The National Enquirer), a posjetitelji će moći iskusiti neke od najkontroverznijih trenutaka iz prošlosti. Jedan od takvih trenutaka je i pogibija princeze Diane iz 1997. godine.


Dizajner Robin Turner inzistira na objašnjenju da izložba princeze Diane nije rezultat „lošeg ukusa“ te da nije primio nikakve komentare iz Buckinghamske palače.


„Samo se pokazuje ruta događaja. Za ljude koji nikada nisu bili u Parizu, prikazuje se topografija, udaljenost, tunel. Napravljeno je vrlo profesionalno“, prenosi LadBible. Dodaje i da je atrakcija 3D model koji pokazuje ljudima pogled na scenu koja izgleda kao Pariz.
„Pokazuje njezin put – otkako je napustila hotel Ritz, proganjanje paparazza i ‘flash’ za kojeg mislimo da je zaslijepio vozača, te kako se to sve dogodilo. Nema krvi, nema ničega takvog. Možete vidjeti sudar kroz računalnu animaciju“, objašnjava uz komentar da sinovi pokojne princeze, Harry i William, neće imati zašto biti uvrijeđeni.


Navodi se da će posjetitelji moći istražiti mnoge teorije zavjere koje okružuju smrt omiljene princeze.


„Moći će dati glas onome u što vjeruju da je uzrok njezine smrti i tko stoji iza toga. Primjerice, ‘Mislite li da je kraljevska obitelj bila upetljana?’, ‘Mislite li da je bila trudna?’. Jedino što radimo jest da ispitujemo mišljenje“, kaže Turner, a prenosi LadBible.  


Pored ove kontroverze nazvane „atrakcijom“, posjetitelji će moći vidjeti skandaloznu naslovnu fotografiju „National Enquirera“ iz 1977. godine koja prikazuje pokojnog Elvisa Presleyja – točnije, njegovo truplo u otvorenom lijesu.


Moći će se vidjeti i replika scene gdje su 1994. godine pronađena tijela Nicole Brown i Rona Goldmana.


Jedna od „atrakcija“ se dohvatila i pokojnog Michaela Jacksona, pa će biti prikazana scena kada je pjevač 2002. godine s balkona berlinskog Adlon hotela, „mahao“ svom devetomjesečnim sinom.


S društvenih mreža stižu podijeljene reakcije, ali većina je ljudi šokirana onim što vidi.