Promet pojačan i otežan

GUŽVA I KIŠA NA CESTAMA Zbog vode na kolniku autocestom A6 vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h

P. N.

Zbog poteškoća s odvodnjom oborinske vode u tunelima i mogućih bujica vozači se pozivaju na dodatni oprez. Mogući su odroni. Vozače pozivamo da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosni razmak između vozilaRIJEKA Jače naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove prijepodne će se postupno širiti sa zapada prema ostalim područjima. Lokalno je moguće grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom i prolazno olujnim vjetrom, ponajprije na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorskim krajevima. Poslijepodne i navečer sa sjeverozapada prestanak kiše i djelomično razvedravanje, a oborine će biti još uglavnom u Dalmaciji. Zapuhat će umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna. Temperatura zraka na kopnu između 16 i 21, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji do 23, no danju u osjetnom padu. U Dalmaciji temperatura uglavnom od 22 do 28 °C, glasi današnja prognoza DHMZ-a.


HAK upozorava da su kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Istri i Hrvatskom primorju. Zbog jake kiše i vode na kolniku na cijeloj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h. Zbog poteškoća s odvodnjom oborinske vode u tunelima i mogućih bujica vozači se pozivaju na dodatni oprez. Mogući su odroni. Vozače pozivamo da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosni razmak između vozila.


Povremeno je vrlo gust promet na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora. 


Sutra će biti pretežno, na kopnu i djelomice sunčano te uglavnom suho. U noći i ujutro uz više oblaka mogući su pljuskovi na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 12, na Jadranu između 14 i 19. Najviša dnevna između 18 i 22, na Jadranu od 23 do 27°C.
Izgledi vremena do ponedjeljka su djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te uglavnom suho. Uz više oblaka u noći na subotu pljuskovi su mogući na krajnjem jugu. U ponedjeljak malo nestabilnije. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak. Temperatura na kopnu u blagom porastu, a na Jadranu bez veće promjene.