Prvi sastanak

Grlić Radman i Crnadak: Riješiti otvorena pitanja u odnosima Hrvatske i BiH

Hina

U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH stoji kako su se dvojica ministara sastala po prvi puta nakon što je Grlić Radman preuzeo dužnost šefa hrvatske diplomacijeMinistri vanjskih poslova Hrvatske i Bosne i Hercegovine Goran Grlić Radman i Igor Crnadak suglasni su kako je potrebno što prije riješiti otvorena pitanja u odnosima između dvije zemlje i ujedno raditi na poboljšanju ukupnih odnosa u regiji, priopćeno je u ponedjeljak iz sjedišta bosanskohercegovačke dipomacije u Sarajevu.


U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH stoji kako su se dvojica ministara sastala po prvi puta nakon što je Grlić Radman preuzeo dužnost šefa hrvatske diplomacije.


Sastanak je održan u nedjelju navečer u Brelima, a bio je posvećen međusobnoj suradnji, odnosima u regiji kao i potpori Hrvatske BiH u procesu europskih integracija.
Kako je navedeno u priopćenju, Crnadak je ovom prigodom posebice istaknuo važnost problema gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u općini Dvor u Hrvatskoj, te potrebu dovršetka izgradnje novog mosta preko Save kod Gradiške u ugovorenim rokovima, kao i nužnost pronalaska trajnog rješenja graničnog pitanja između dvije države. 


Grlić Radman i Crnadak razgovarali su i o provedbi sporazuma lidera najvećih političkih stranaka u BiH, potpisanog 5. kolovoza, kojim je predviđena uspostava nove izvršne vlasti u toj zemlji u razdoblju od 30 dana.


Dvojica ministara zajednički su konstatirali kako je potrebno raditi na stalnom poboljšanju odnosnosa između Hrvatske i BiH, jer je to u obostranom interesu kao i u interesu cijele regije.