Oleg Butković

Država nema namjeru odustati od Croatia Airlinesa: Imamo rješenja za tu tvrtku, kao i za Jadroliniju, također pogođenu koronakrizom

Hina

Foto Nenad REBERŠAK

Foto Nenad REBERŠAK

"Tražimo najbolja rješenja kako stabilizirati i očuvati Croatia Airlines, dijelimo sudbinu s drugim zrakoplovnim kompanijama u Europi i u svijetu i to je prigoda da zajednički riješimo taj problem na razini EU..."ZAGREB – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je danas da država neće odustati od nacionalnog zračnog prijevoznika Croatia Airlines.


“Nećemo odustati od naše (zrakoplovne kompanije). Tražimo najbolja rješenja kako stabilizirati i očuvati Croatia Airlines, dijelimo sudbinu s drugim zrakoplovnim kompanijama u Europi i u svijetu i to je prigoda da zajednički riješimo taj problem na razini EU”, rekao je Butković odgovarajući na novinarski upit može li se dogoditi da Hrvatska odustane od svoje zrakoplovne kompanije.


Na ulasku u Banske dvore, gdje se prije prve sjednice Vlade u novom mandatu premijera Andreja Plenkovića održava i sjednica užeg kabineta, Butković je rekao kako u novom mandatu očekuje da će na jesen biti dosta problema i puno izazova, ponajviše oko koronavirusa.


Veliki infrastrukturni projekti
“Tu su i Croatia Airlines i Jadrolinija, tvrtke koje su pogođene, ali imamo rješenja pa ćemo to posložiti”, istaknuo je.


Poručio je i kako će se pripremiti i ostvarivati i veliki infrastrukturni projekti. “Budući da imamo na raspolaganju i ove 22 milijarde eura, tu je i novo operativno razdoblje 2021. – 2027., tako da svi projekti koje smo pokrenuli nisu veliki ciljevi. Što se tiče velikih infrastrukturnih projekata to će biti u redu, to ćemo pripremiti, ugovoriti i ostvariti”, rekao je.