Intezivan prijelazni rok

Dinamo potvrdio transfer napadača Šibenika, Deni Jurić potpisao pa se vratio na posudbu na Šubićevac

Portal Novi list

Deni Jurić/Foto PIXSELL

Deni Jurić/Foto PIXSELL

Jurić je u mlađim uzrastima nosio dres dviju reprezentacija: u kategoriji U-19 igrao je za Hrvatsku, a u uzrastu U-23 za AustralijuZAGREB Dinamo je potvrdio angažman Denija Jurića, napadača Šibenika. Jurić je rođen 3. rujna 1997. u Kogarahu, predgrađu Sydneyja, prve je nogometne korake načinio u lokalnom klubu Ramsgate Rams i susjednoj momčadi sa zagrebačkim predznakom, Hurstville Zagreb. Nogometno je ipak stasao u Hrvatskoj. Igrao je u mlađim uzrastima u Sesvetama, potom nastupao za Hajduk II s kratkim „intermezzom“ u Solinu, da bi u jesen 2018. osvanuo u dresu Triglava iz Kranja u prvoj slovenskoj ligi. Nakon nove solinske epizode zaigrao je za Rudeš u kojem je u 17 utakmica postigao 10 pogodaka. Posebno je zablistao u Šibeniku koji je prošle sezone bio jedno od najugodnijih iznenađenja Prve HNL. Uostalom, Jurić je u dresu narančastih slavio i na maksimirskom travnjaku gdje je bio jedan od glavnih kreatora velike pobjede momčadi sa Šubićevca.


Šibenik je u siječnju pobijedio Dinamo u Zagrebu s 2:1 u utakmici u kojoj je Jurić prvo bio asistent, a potom i strijelac silovitim udarcem iz prve u punom trku. S te iste utakmice pamtimo i njegovu “minijaturu” i okret između dvojice čuvara u kaznenom prostoru. Za Šibenik je ove sezone postigao 11 pogodaka.


Jurić je u mlađim uzrastima nosio dres dviju reprezentacija: u kategoriji U-19 igrao je za Hrvatsku, a u uzrastu U-23 za Australiju. Njegov šest godina stariji brat Tomi Jurić također je napadač, u Hrvatskoj je igrao za Trnje, Sesvete, Lokomotivu i Inter Zaprešić, trenutačno je član Adelaide Uniteda i bivši je dugogodišnji australski reprezentativac.
Deni će do daljnjega biti na posudbi u svojoj dosadašnjoj momčadi – Šibeniku.


Iznimno sam sretan i zadovoljan potpisom za Dinamo. Ovo je velik dan u mojoj karijeri jer se radi o najtrofejnijem hrvatskom nogometnom klubu. Čast mi je biti danas ovdje i potpisati za prvaka. Svojom igrom i nastupima pokazat ću zahvalnost i opravdati povjerenje koje sam dobio. Ponosan sam jer je to velika stepenica u mojoj karijeri i veselim se svemu što je ispred mene. Istina, ostajem još neko vrijeme u Šibeniku i taj period sigurno ću davati sve od sebe u dresu kluba u kojem sam zahvaljujući svojoj igri, radu i trudu dobio mogućnost da dođe do ovog velikog dana za mene rekao je Jurić nakon potpisa ugovora.