Progledao u 35. godini...

Bivši prvotimac Dinama i hrvatski reprezentativac pod stare dane otkrio da HNS nije pravedan

Portal Novi list

Gordon Schildenfeld/Foto REUTERS

Gordon Schildenfeld/Foto REUTERS

Novim prvoligašima treba svaka pomoć, ali su prepušteni sami sebi, tako da je pravo čudo kako klubovi poput Šibenika uopće funkcioniraju u takvim uvjetima - kaže ŠifoRIJEKA Na šibenskom portalu  objavljen je razgovor s nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem i prvotimcem Dinama, te mogućim pojačanjem Šibenčana, povratnika u Prvu HNL. Gordon Schildenfeld već neko vrijeme trenira sa svojim matičnim klubom.


– Samo treniram s momčadi Šibenika, održavam formu. Imam ugovor s Anorthosisom, tamo sam i više nego zadovoljan, tako da ostajem na Cipru. Hoću li jednog dana ipak opet zaigrati za Šibenik? Nikad ne reci nikad – kazao je za Šibenski portal Šifo.


Nedavno je napunio 35 godina, ali nogometa se nije zasitio. I neće tako brzo.
– Nije mi niti u primisli umiroviti se, uopće mi kroz glavu nije prošla takva mogućnost. Tijelo me sluša i dok god je tako, igrat ću – rezolutan je Schildenfeld. S pravom. Iza njega je odlična sezona u Anorthosisu, igrao je u vrhunskoj formi, bio vođa na terenu, pa ne čudi što je dobio i kapetansku traku. Inače, prvenstvo na Cipru je prekinuto, a njegov klub završio je kao drugi.


– Vodili smo praktički cijelo prvenstvo, da bi se u posljednja dva kola prije prekida zbog korone Omonia bodovno izjednačila s nama, ali je zbog bolje gol-razlike, odnosno međusobnog omjera, završila kao prva. Prvak nije proglašen, ali će Omonia u Ligu prvaka, a mi u Europski ligu. Naši u klubu drže da to nije fer, što i nije, ali tako je, kako je – kaže Šifo, dodajući kako je možda i bolje da se prvenstvo ne nastavlja.


– Na Cipru je 50 stupnjeva i ne bi bilo zdravo, zapravo ne bi bilo moguće igrati nogomet u takvim uvjetima. Čak ni moj pas ne želi u šetnju.


Šifu je, jasno, jako obradovao povratak njegovog matičnog kluba u Prvu HNL.


– Zaslužio je ponovno igrati u elitnom društvu. Nadam se da će tamo što dulje ostati, ali neće biti lako. Trebat će riješiti financije, složiti momčad, a to neće biti nimalo lako, pogotovo s ovakvom organizacijom u HNS-u. Dovoljno je pogledati kako se dijele sredstva od TV prava, oni koji najmanje imaju, najmanje će dobiti, a oni koji su već puni dobit će najviše novaca. Novim prvoligašima treba svaka pomoć, ali su prepušteni sami sebi, tako da je pravo čudo kako klubovi poput Šibenika uopće funkcioniraju u takvim uvjetima – zaključio je Gordon Schildenfeld.