Bori se za titulu

Antonio Komadina jedini predstavnik PGŽ-a u utrci za najboljeg mladog poljoprivrednika

Nataša CarNOVI VINODOLSKI Antonio Komadina bori se za titulu najboljeg mladog poljoprivrednika u konkurenciji 26 kandidata iz cijele Hrvatske, a jedini je mladi poljoprivrednik iz Primorsko-goranske županije. AntonioKomadina, sa svojim projektom koji je vezan za njegov OPG Komadina u konkurenciji najboljih prijavljenih natječaja bori se za titulu najboljeg mladog poljoprivrednika.


Detalje projekta otkrit će nakon proglašenja pobjednika 9. travnja. Zasad samo otkriva da se projekt tiče pčelarstva i da će pridonijeti razvoju njegovog OPG-a, kao i ujedinjenju pčelinjih proizvoda na lokalnoj i županijskoj razini.


Na natječaj koji je četvrtu godinu za redom organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir (EPP), pristiglo je 27 pravovaljanjih prijava, a slijedi odabir top 10 projekata i apsolutnog pobjednika koji će predstavljati Hrvatsku na europskom izboru u Europskom parlamentu.
Za pobjednika natječaja, kao i za deset najboljih poljoprivrednika, zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles, posjet EU institucijama, a pobjednik će ući u direktan izbor za najboljeg mladog europskog poljoprivrednika.


Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicanje pozitivne slike mladih poljoprivrednika te identificiranje djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor u cjelini nastavio živjeti.