Bolja od Kineskinje

WTA Elite Trophy: Martić pobijedila u drugom kolu, ali ostala bez polufinala

Hina

Petra Martić/Foto USA TODAY Sports

Petra Martić/Foto USA TODAY Sports

U skupini Orhideja tri su tenisačice izjednačene po broju pobjeda, no Zheng je u prvom meču ove skupine sa 6-4, 6-2 pobijedila Amerikanku Madison Keys od koje je Martić jučer izgubila 3-6, 4-6. Odlučuje omjer osvojenih gemova, a tu je Kineskinja najbolja sa 19-18, druga je Martić s 19-19, dok je Keys zadnja sa 18-19ZHUHAI Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pobijedila je u petak Kineskinju Saisai Zheng u drugom susretu skupine Orhideja na WTA Elite Trophy sa 6-4, 6-3 poslije sat i 34 minuta igre, ali se ipak nije uspjela plasirati u polufinale.


Martić je uzela Kineskinji dva puta servis u prvom setu, a svoj je izgubila jednom. U drugom setu je također Martić svoj servis izgubila jednom, ali je suparnici tri puta uzimala servis. Martić je u meču servirala tri asa, a Kineskinja, koja je napravila tri dvostruke greške, nijedan. Hrvatska je tenisačica bila bolja i na prvom i na drugom servisu, na prvom je realizirala 74 posto poena, a na drugom 37.


Ovo je bio prvi međusobni ogled Martić i Zheng koja je 40. na WTA ljestvici.
U skupini Orhideja tri su tenisačice izjednačene po broju pobjeda, no Zheng je u prvom meču ove skupine sa 6-4, 6-2 pobijedila Amerikanku Madison Keys od koje je Martić jučer izgubila 3-6, 4-6. Odlučuje omjer osvojenih gemova, a tu je Kineskinja najbolja sa 19-18, druga je Martić s 19-19, dok je Keys zadnja sa 18-19.


Na WTA Elite Trophy sudjeluju tenisačice rangirane od 9. do 19. mjesta na WTA ljestvici i Zheng koja je dobila pozivnicu. Podijeljene su u četiri skupine po tri, a samo pobjednice svake skupine idu u polufinale. Finale je na rasporedu u subotu.  


Osim Martić, Hrvatska je imala još jednu predstavnicu na ovom elitnom turniru Donnu Vekić koja je svoj nastup u skupini Azalea završila s dva poraza. Iz te skupine u polufinale se plasirala Nizozemka Kiki Bertens. 


Još su dvije skupine Ruža i Camelia, a iz Camelije u polufinale se plasirala Čehinja Karolina Muchova. Osim nje u toj su skupini bile Amerikanke Sofia Kenin i Alison Riske. Zadnji susret u skupini Ruža igraju Bjeloruskinja Aryna Sabalenka i Belgijanka Elise Mertens.


Nagradni fond turnira je 2,419.844 dolara i pobjednica može osvojiti 700.000 dolara i 700 bodova.