Borba s epidemijom

Nadal uputio apel španjolskim sportašima: “Cilj je prikupiti 11 milijuna eura, neka ovo bude naša najveća pobjeda”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Zaključili smo da je sada vrijeme za pokretanje inicijative te se nadamo da će se svi španjolski  sportovi okupiti u pokazivanju solidarnosti i dobrog primjera jedinstva - rekao je NadalMADRID Španjolski tenisač Rafael Nadal uputio je javni apel španjolskim sportašima da pomognu zajednički prikupiti 11 milijuna eura za pomoć španjolskim bolnicama tijekom epidemije koronavirusa. Španjolska je jedna od najteže pogođenih zemalja na svijetu s oko 56.000 slučajeva zaraze. 


Nadal je došao na ideju da podrži Crveni križ u nabavi opreme i infrastrukture za pomoć ugroženim obiteljima u Španjolskoj. 


– Mislim da smo mi sportaši takvi kakvi jesmo najviše zbog podrške naših sugrađana i zato je sada vrijeme da vas vaši sportaši ne iznevjere – rekao je španjolski tenisač dodajući: – Zaključili smo da je sada vrijeme za pokretanje inicijative te se nadamo da će se svi španjolski  sportovi okupiti u pokazivanju solidarnosti i dobrog primjera jedinstva. 
Na Nadalov apel se već odazvao košarkaš Pau Gasol…


– Cilj je prikupiti 11 milijuna eura kako bi pomogli 1.35 milijuna ljudi. Vjerujemo da će se svi španjolski sportovi odazvati. Pau i ja smo već donirali novac, pobrinite se da ovo bude naša najveća pobjeda – rekao je Nadal.