Borna Ćorić

Umag mi je najdraži turnir, a igranje pred našim ljudima uvijek nosi poseban osjećaj

Ivana Vaupotić

Borna Ćorić i  Lawrence Frankopan/Foto D. KOVAČEVIĆ

Borna Ćorić i Lawrence Frankopan/Foto D. KOVAČEVIĆ

Obožavam igrati u Hrvatskoj. To mi uvijek donosi dodatni motiv - rekao je Ćorić na predstavljanju jubilarnog 30. izdanja UmagaZAGREB Mislim da ne bi bilo ničeg ljepšeg od osvajanja Umaga – rekao je Borna Ćorić na konferenciji za novinare posvećenoj jedinom hrvatskom ATP turniru, koji će od 12. do 21. srpnja doživjeti svoje jubilarno, trideseto izdanje. Naravno, samim time je potvrdio svoj povratak u Umag nakon dvije godine.


– Obožavam igrati u Hrvatskoj. To mi uvijek donosi dodatni motiv. Naravno, uvijek je prisutan pritisak zbog igranja pred domaćom publikom. Međutim, ne treniram tenis zato da bih igrao na terenu broj 128. Umag mi je najdraži turnir, još od mog prvog nastupa 2013. godine, a igranje pred našim ljudima uvijek nosi poseban osjećaj – dodao je Ćorić.


Početak godine donio mu je sasvim solidne rezultate, stoga nije pretjerano vjerovati da će do termina turnira Plava laguna Croatia open Umag dodatno podići razinu forme.
– Dosta sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone. Na Australian Openu konačno sam stigao do prve pobjede i igrao sam dobar tenis. Nakon toga je stigao mali pad, a u Dubaiju sam imao dosta sreće. Povratak na zemljane terene donio je poboljšanje. Iako nisam postigao senzacionalne rezultate, igrao sam dobar tenis. Kada sve skupa sagledam, moram biti zadovoljan – istaknuo je 22-godišnjak iz Zagreba.


Napredak


Prema njegovim riječima, protok vremena donosi konstantan kvalitativni pomak.


– Stalno napredujem. U nekim segmentima igre to se već vidi, ali jasno mi je da takve stvari ne idu preko noći. No, najvažnije je da smo moj tim i ja zadovoljni – zaključio je Ćorić.


Sve to bit će mu više nego potrebno jer u Umag stiže i Fabio Fognini, pobjednik iz 2016. godine, koji je nedavno osvojio turnir u Monte Carlu.


– Za nas ovo nije moglo bolje ispasti. Vraća nam se Borna, kojem želimo posebno zahvaliti, a dolazi i Fognini. Svake godine naporno radimo da bi turnir u Umagu bio što bolji. Ovo je nagrada za uloženi trud – rekao je Lawrence Frankopan, direktor umaškog turnira.


Kao i uvijek, i ove godine sve će biti pokriveno direktnim televizijskim prijenosima. U to ime su Kazimir Bačić, glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, te Neven Staver, predsjednik Uprave Plave lagune, potpisali ugovor o suradnji.


– Izuzetno smo ponosni na tri desetljeća kontinuiteta ATP turnira u Umagu. Plava laguna postoji već 62 godine i sve vrijeme je usko vezana uz sport. Ovaj turnir je sasvim sigurno jedna od najuspješnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj, a mi smo dio svega toga – rekao je Staver.


Poslastice


Posebnu poslasticu ovogodišnjeg izdanja umaškog turnira predstavljat će tradicionalni ekshibicijski meč. Naime, za 17. srpnja zakazan je ogled Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera, odnosno repriza legendarnog finala Wimbeldona iz 2001. godine. Taj je meč duboko urezan u kolektivnu memoriju hrvatskih ljubitelja tenisa, a dodatnu draž dat će mu činjenica da glavni teren umaškog turnira danas nosi Ivaniševićevo ime.


Ali, kako bi se reklo u reklamama, to nije sve. Četiri dana ranije, 13. srpnja, bit će upriličena i repriza prvog finala umaškog turnira. U tom ekshibicijskom meču zagrat će Ivanišević i Goran Prpić, koji je davne 1990. godine odnio pobjedu (6:3, 4:6, 6:4). Povrh toga, Umag opet priprema i festival užitaka za ljubitelje gastronomije.


– U svima nama čuči malo dijete puno emocija koje su uz nešto vezane. Iako je prošlo već trideset godina, još uvijek dobro pamtim prvo izdanje ovog turnira u našem gradu. Može se reći da smo zajedno prohodali i proživjeli sve promjene, uspone i padove. Baš je taj obiteljski odnos ono nešto što krasi Umag i čini ga posebnim. Stvorili smo veliku tradiciju koju sada trebamo znati očuvati – zaključio je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.