ATP kup

U skupini u kojoj igra Hrvatska, Argentinci svladali Poljake

Hina

Reuters

ReutersU prvom dvoboju skupine E teniskog ATP kupa, u kojoj igra i Hrvatska, Argentina je u Sydneyu svladala Poljsku sa 2-1.


Argentinu je u vodstvo doveo Guido Pella koji je svladao Kamila Majchrzaka sa 6-2, 2-6, 6-2, na 1-1 poravnao je Hubert Hurkacz koji je bio bolji od Diega Schwartzmana sa 4-6, 6-2, 6-3, da bi u odlučujućoj igri parova Maximo Gonzalez i Andreas Molteni nadigrali Huberta Hurkacza i Lukasza Kubota sa 6-2, 6-4.


U drugom dvoboju 1. kola ove skupine upravo igraju Hrvatska i Austrija.
Plasman u četvrtfinale ATP kupa izborit će šest pobjednika skupina te još dvije najbolje druge reprezentacije.


Hrvatska će u 2. kolu u ponedjeljak igrati protiv Poljske, dok će u srijedu u 3. kolu suparnik našim tenisačima biti Argentina.


U prvom dvoboju skupine A u Brisbaneu Francuska je svladala Čile sa 2-1. U pojedinačnim dvobojima Benoit Paire je svladao Nicolasa Jarryja sa 6-7 (3), 6-3, 6-3, a Gael Monfils Cristiana Garina sa 6-3, 7-5, da bi u igri parova poraz Čilea ublažili Garin i Jarry 7-5, 6-2 pobjedom protiv NNicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina.


Japan je u dvoboju skupine B u Perthu sa 3-0 bio uspješniji od Urugvaja. Go Soeda je sa 6-1, 6-3 bio uvjerljiv protiv Martina Cuevasa, Yoshihito Nishioka je bio još uvjerljiviji protiv Pabla Cuevasa sa 6-0, 6-1, dok su u igri parova Toshihide Matsui i Ben Mclachlan svladali Ariela Behara i Pabla Cuevasa 7-6 (5), 6-4.