Atraktivni mečevi

Rab Open 2019: Popularni teniski turnir u 21. izdanju stekao apsolutnu punoljetnost

Portal Novilist.hr

Finalistkinje kategorije Dame -45

Finalistkinje kategorije Dame -45RAB Proteklog vikenda u organizaciji Teniskog kluba „Rab“ i po kalendaru Hrvatske unije tenisača održano je tradicionalno natjecanje tenisača „Rab Open 2019“. Na dvadesetprvom po redu izdanju, ovog među tenisačima popularnog natjecanja, nastupilo je 62 tenisača i tenisačica iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke.


U službenom dijelu natjecanja igralo se u 9 kategorija, a u slobodnom-neslužbenom dijelu natjecanja održani su turniri parova. (Ukupno 12 turnira-kategorija).


Pobjednici i finalisti u pojedinačnim kategorijama su: 
– G-35: Markov Andrija, Hrvatska – Crvelin Nikola, Hrvatska 


– G35+: Lazarić Marin, Hrvatska – Gulić Ivica, Hrvatska


– G40+: Goga Zdenko, Slovačka – Goga Danijel, Slovačka


– G45+: Gospodinović Simon, Hrvatska – Politeo Alen, Hrvatska


– G50+: Knezić Ivan, Hrvatska – Džale Mate, Hrvatska


– G55+: Puharić Rene, Hrvatska – Kovačević Ilija, Hrvatska


– G60+: Ševerdija Dušan, Hrvatska – Dupor Srećko, Hrvatska 


– Dame -45: Paravić Kristina, Hrvatska – Ševerdija Gabrijela, Hrvatska 


– Dame 45+: Sutlović Lidija, Hrvatska – Tomljanović Sanja, Hrvatska


Pobjednici i finalisti turnira parova:


– Parovi G-45: Dupor Srećko/Dupor Branko, CRO – Novak Ivan/Crvelin Nikola, CRO


– Parovi G45+: Politeo Alen/Jarni Robert, CRO – Kovačević Ilija/Knezić Ivan, CRO


– Parovi Dame: Sutlović Lidija/Tomljanović Sanja, CRO – Krstinić-Guščić Rosanda/Ivoš Merica, CRO


Turnir je održan po lijepom ali vjetrovitom vremenu. Vremenske prognoze koje su prethodile vikendu su nažalost odvratile od dolaska dosta potencijalnih sudionika tako da je ovogodišnje natjecanje rekordno po najmanjem broju učesnika do sada na Rabskom turniru.Pljusak koji je započeo upravo u trenutku završetka posljednjeg meča turnira, poslužio je kao zastor koji se spušta na kraju sportske predstave koja je ove godine napunila apsolutnu punoljetnost sa 21. godinom kontinuiranog održavanja.


Već uobičajeno, najmlađe kategorije su ponudile najatraktivniji tenis uz najveći broj učesnika. U najbrojnijoj kategoriji, G35+ sa 12 tenisača, odigrano je Rabsko finale gdje je Marin Lazarić rezultatom 7:6, 6:1 bio bolji od Ivice Gulića uz posebno zanimljiv i napet prvi set. 


Starije kategorije su ove godine imale nešto manji broj učesnika pa su se njihove grupe odigravale po sistemu „Round robin“ odnosno svatko sa svakim. Interesantna je bila kategorija G50+ gdje je Ivan Knezić opravdao status blagog favorita i svoje drugo mjesto na rang listi. Mate Džale je pobjedom protiv Roberta Jarnija osigurao drugo mjesto. Kategorija G55+ je imala napet i iscrpljujući finalni susret u kojem je Rene Puharić slavio protiv Ilije kovačevića 2:6, 6:1, 10:6.


Još jedan Rabljanin je osvojio ovaj turnir. Duje Ševerdija je u kategoriji G60+ pobijedio svojeg starog rivala, tajnika HUT-a i suca turnira, Srećka Dupora u rezultatski napetom finalu 6:4, 4:6, 10:6. Ovo finale je repriza finala državnog prvenstva HUT-a odigrano vikend prije u Đakovu gdje je Duje također slavio.


S obzirom na manji broj učesnika, otvorilo se je dosta vremena i slobodnih terena za odigravanje parova. U kategoriji mlađih parova, pobjedu su odnijeli stric i nećak, Dupor Srećko i Dupor Branko. U starijoj kategoriji parova se već tradicionalno vode epske bitke prepune nadmudrivanja. Ove godine je pobijedio par Politeo Alen i Jarni Robert koji su rezultatom 7:6, 6:3 savladali Kovačevič Iliju i Knezić Ivana.


Kod dama, u mlađoj kategoriji, pobjedu je premoćno odnijela Paravić Kristina, ne prepustivši svojim protivnicama ni gema. U starijoj kategoriji dama, Sutlović Lidija i Ivoš Merica su odigrale zanimljivo finale u kojem je Lidija slavila sa 6:7, 6:1, 10:5. Dame su svoje ugodno druženje okončale igrom parova gdje su pobjedu odnjele Sutlović Lidija i Tomljanović Sanja savladavši Krstinić-Guščić Rosandu i Ivoš Mericu rezultatom 6:2, 6:2.


Za subotnju večer je organizirana večera uz teniske terene, praćenje finala nogometne lige prvaka kojeg je popratila zabavna tombola. 


U nedjelju je promatranje finalnih susreta začinjeno omiljenim i prigodnim „grickalicama“: friganim lignjicama i giricama.


Iako natjecatelji i njihove pratnje uobičajeno ovaj turnir koriste kao priliku za sunčanje i kupanje u moru, nažalost ove godine vrijeme nije bilo posebno naklonjeno. Bez obzira na to, svi oni odlaze svojim kućama vrlo zadovoljni uz najavu za ponovnim dolaskom dogodine.


Pregled svih rezultata se može pronaći na službenim stranicama HUT-a, OVDJE.


Napisao: Vili Liović