Novi otkaz

Otkazan teniski turnir Indian Wells zbog epidemije koronavirusa

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

INDIAN WELLS  Teniski turnir u Indian Wellsu, prvi turnir iz Masters serije u sezoni, koji je trebao početi u nedjelju, otkazan je zbog epidemije koronavirusa u kaliforniji, objavili su organizatori.Nakon što je u Kaliforniji proglašeno izvanredno stanje organizatori turnira su su donijeli odluku o otkazivanju kada je zdravstveni odjel okruga Riversidea proglasio da se u dolini Coachella pojavio jedan slučaj osobe oboljele od koronavirusa.

“Prevelik je rizik u ovom trenutku za javno zdravlje da se u regiji Riversidea organizira okupljanje takvog opsega”, citirali su organizatori u priopćenju objašnjenje doktora Davida Agusa, profesora medicine na Kalifornijskom sveučilištu.


“Jako smo razočarani što se turnir ne može održati, ali zdravlje i sigurnost lokalne zajednice, igrača, volontera, sponzora, zaposlenika, prodavača i svih osoba uključenih u ovaj događaj su od kapitalne važnosti”, kazao je direktor turnira bivši tenisač Tommy Haas, dodajući kako je spreman organizirati turnir u neko drugo vrijeme, no bez dodatnih pojedinosti.


Tijekom turnira kroz terene i tribine prođu deseci tisuća ljudi s obzirom da samo na centralnom terenu može biti 16.000 gledatelja.
Sljedeći turnir koji čeka tenisače i tenisačice također se održava u SAD-u i to u Miamiju za dva tjedna.


U svijetu je zabilježeno 109.032 slučajeva oboljelih, dok su do virusa preminule 3.792 osobe.