Davis Cup

Mate Pavić bio mogao uskočiti protiv Španjolske, Škugor najavljuje promjene

Hina

Ivan Dodig i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Ivan Dodig i Nikola Mektić/Foto REUTERSMADRID Privremeni izbornik hrvatske teniske reprezentacije Franko Škugor (32) mogao bi u srijedu protiv Španjolske napraviti promjenu u parovima Davis Cupa, nakon što su u ponedjeljak Ivan Dodig i Nikola Mektić izgubili od ruskog para Andrej Rublev-Karen Hačanov.


»Razgovarat ćemo. Ovisno o Matinom zdravstvenom stanju i tome je li on spreman za nastup ili ne. Bilo bi možda dobro da napravimo neku promjenu«, rekao je Škugor u Madridu uoči sutrašnjeg dvoboja sa Španjolskom.


Mate Pavić, osvajač Grand Slam turnira, imao je poteškoća s leđima posljednjih dana.
Škugor se u ponedjeljak nadao pobjedi u parovima no Dodig i Mektić su izgubili sa 6-7 i 4-6 u setovima.


Hrvatski tenisači poručili su kako će u srijedu protiv Španjolske dati maksimum, bez obzira na poraz 0-3 u ponedjeljak od Rusije na otvaranju Davis Cupa.


»Imali smo jako težak dan u ponedjeljak i nije lako doživjeti takav poraz, pogotovo protiv Rusije, u susretu u kojem smo se nadali da imamo šanse za pobjedu. No trebamo se podići, popraviti raspoloženje, odmoriti i trenirati, te dati svoj maksimum da iz susreta sa Španjolskom izvučemo najbolje što možemo«, izjavio je Škugor.


Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić smatra da su mečevi protiv najboljeg igrača svijeta Rafaela Nadala »izazovi svih izazova«, a nada se da će, ako meč od ponedjeljka nije ostavio previše traga, biti spreman.


U susretima s Nadalom ima omjer pobjeda i poraza 2-2, a jedini od ta četiri susreta koji je odigran u dvorani pripao je hrvatskom tenisaču 2014. godine.