Davis Cup

Martić se nada Ivaniševićevoj podršci: “Možda Goran dođe u petak…”

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor KovačevićZAGREB Hrvatska Davis Cup reprezentacija ovog vikenda protiv Indije u zagrebačkom Domu sportova nastojat će izboriti plasman na završni turnir u Madridu, koji će se igrati od 23. do 29. studenog. Hrvatski izbornik Vedran Martić zadovoljan je podlogom, a zasad nije odlučio tko će biti drugi igrač uz Marina Čilića. Podsjetimo, Borne Ćorića nema zbog ozljede.


– Borna Gojo i Nino Serdarušić su tu pa ćemo odlučiti, rekao je Martić.


Iznio je zdravstveno stanje Ivana Dodiga, hrvatskog specijaliste u parovima, kojeg muči ozljeda.
– Ivan trenira s nama, pokušali smo sanirati ozljedu. No, imam četiri vrhunska igrača. Problema je imao i Metkić, koji je imao ozljedu noge, uz virozu, zbog čega će Škugor biti uvršten u momčad, rekao je izbornik.


Ovo je prvi put da Martić vodi Hrvatsku na domaćoj utakmici Davis Cupa.


– Sve mi izgleda super, igrači su zadovoljni i rade dobro. Imamo taj problem s Dodigom, ali atmosfera je dobra. Nemam tremu, dugo sam trener, jedina je razlika što sam medijski sad više eksponiran, iznio je svoje dojmove.


Reprezentaciju bi trebao i doći gledati Goran Ivanišević kojeg je Martić tijekom svoje bogate karijere u jednom razdoblju trenirao.


– Možda će doći gledati mečeve u petak, nadam se da će doći, rekao je Martić.


Na pitanje što misli o novom formatu Davis Cupa, Martić je odgovorio da je igračima ovako bolje, ali da se tek kroz par godina treba vidjeti koliko je format doista uspješan.