Polufinale Moskve

Marin Čilić izgubio od Rusa Rubljova i ostao bez trećeg moskovskog finala

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Čilić je protiv Rubljova igrao za svoje treće finale na turniru na kojem je osvajao pobjedničke pehare 2014. i 2015. godine, te za svoj 33. finale u karijeri. No, u finalu Moskve će po prvi put igrati 21-godišnji Rus koji je jedini naslov u karijeri osvojio prije dvije godine u Umagu.MOSKVA Ruski tenisač Andrej Rubljov (ATP – 31.) pobijedio je Marina Čilića (ATP – 25.) sa 7-5, 6-4 u polufinalu ATP turnira u Moskvi i u nedjelju će se boriti za naslov pobjednika protiv Francuza Adriana Mannarina, koji je sa 6-3, 6-4 nadigrao Talijana Andreasa Seppija.


Čilić je protiv Rubljova igrao za svoje treće finale na turniru na kojem je osvajao pobjedničke pehare 2014. i 2015. godine, te za svoj 33. finale u karijeri. No, u finalu Moskve će po prvi put igrati 21-godišnji Rus koji je jedini naslov u karijeri osvojio prije dvije godine u Umagu.


Čilić je previše griješio i previše puta gubio servis da bi ovaj meč završio povoljnim ishodom za 31-godišnjeg hrvatskog tenisača. Marin je prvi došao do ‘breaka’ poveo sa 5-3 i servirao za osvajanje prvog seta. Međutim, nije došao do set-lopte, već je u nizu od pet izgubljenih gemova dopustio Rubljovu osvajanje prvog seta i prednost ‘breaka’ na početku drugog seta.
Čilić je odmah uzvratio ‘breakom’ za izjednačenje na 1-1 u drugoj dionici. Do nove prilike za oduzimanje servisa Rusu nije došao, a za svaki se svoj servis-gem morao boriti pa je tako spasio jednu ‘break-loptu’ u petom te dvije u sedmom gemu. Nažalost, u devetom gemu je Rubljov iskoristio novu priliku i poveo sa 5-4. U sljedećem gemu Rus je iskoristio prvu meč-loptu i nakon 92 minute izborio mjesto u finalu.


Za Rubljova će to biti četvrto finale u karijeri, dok će se Mannarino u svom devetom finalu, a trećem u ovoj sezoni, boriti za svoj drugi trofej.