Ispao od Argentinca

Marin Čilić ipak neće braniti naslov pobjednika u Queen’s Clubu

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERSLONDON Hrvatski tenisač Marin Čilić neće obraniti naslov pobjednika na ATP turniru u londonskom Queen’s Clubu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio Argentinac Diego Schwartzman sa 6-4, 6-4 nakon sat i 23 minute igre.


Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Čilića i Schwartzmana i druga pobjeda argentinskog igrača.


Velo loša forma Marina Čilića u 2019. godini nastavila se i prelaskom na travnatu podlogu, 30-godišnji Međugorac u četvrtak je izgubio dvoboj na terenu na kojemu je u karijeri čak četiri puta igrao u finalu, bio je pobjednik 2012. i 2018. godine te gubio u finalima 2013. i 2017. od igrača koji je do ovoga turnira u karijeri ostvario samo jednu pobjedu u sedam susreta na travi.
Čilić je protiv Schwartzmana u većem dijelu susreta djelovao vrlo nesigurno, previše je griješio, ukupno je napravio 30 neprisiljenih pogrešaka, što je u kombinaciji s vrlo dobrom igrom Argentinca poglavito na reternu rezultiralo neugodnim porazom.


Da bi susret mogao loše završiti po našeg igrača pokazao je već treći gem dvoboja u kojemu je Čilić nakon što je spasio 15-40 izgubio gem na svom početni udarac poskliznuvši se u poenu u kojemu je Schartzman ima treću »break-loptu«. Taj zaostatak Čilić je uspio nadoknaditi u osmom gemu, a pomogao mu je i Schwartzman koji je napravio dvije dvostruke servis pogreške. Nažalost, umjesto da ostvareni »break« podigne Čilićevu igru dogodilo se suprotno, odmah u sljedećem gemu Čilić je serijom pogrešaka ponovno izgubio servis što je Schwartzmanu bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.


Kriza u Čilićevoj igri nastavila se i početkom drugog seta kada je izgubio svoj početni udarac u prvoj igri, a kod zaostatka 0-2 bio suočen s još dvije »break-lopte« Argentinca. Srećom, uspio je nanizati četiri poena zaredom i prekinuti Schwartzmanov niz od četiri osvojena gema. Ipak, do kraja dvoboja Čilić više nije imao niti jednu »break-loptu« za povratak iako je u posljednja dva Schwartzmanova servis-gema stizao do 15-30.


Porazom u 2. kolu Queen’sa Čilić će još nazadovati na sljedećoj ATP ljestvici jer će izgubiti čak 455 bodova u odnosu na lani.


Čilić je posljednji od svojih 18 ATP naslova osvojio upravo u ovo doba prošle godine u Queensu, a omjer pobjeda i poraza u 2019. godini sada mu je 10-9.