Roland Garros

Marin Čilić i Petra Martić prvi od hrvatskih predstavnika otvaraju Roland Garros

HinaPARIZ U nedjelju u pariškom Roland Garrosu započinje drugi teniski Grand Slam turnir ove sezone, a od hrvatskih predstavnica i predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji prvi će na teren Marin Čilić i Petra Martić.


Najbolji hrvatski tenisač će od 11 sati u prvom meču programa na terenu Suzanne Lenglen igrati protiv Thomasa Fabbiana (ATP – 98.), što će mu biti prvi dvoboj protiv 29-godišnjeg Talijana.


U istom terminu, Petra Martić će po prvi put odmjeriti snage s 24-godišnjom Tunižankom Ons Jabeur (WTA – 56.). Njihov meč je postavljen na teren 1, koji zbog svog kružnog oblika nosi nadimak »korida«.
U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatska će imati još troje predstavnika u Roland Garrosu. Donna Vekić će u 1. kolu igrati protiv 20-godišnje ruske kvalifikantice Ljudmile Samsonove  (WTA – 161.). Suparnik Borni Ćoriću je Slovenac Aljaž Bedene (ATP – 97.) protiv kojeg vodi sa 2-1 u međusobnim dvobojima, a Ivo Karlović će pokušati po osmi put pobijediti Španjolca Feliciana Lopeza (ATP – 108.) u njihovom 12. međusobnom dvoboju.