Grand slam u Parizu

Marin Čilić i Petra Martić prošli u 2. kolo Roland Garrosa

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

U drugom kolu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Janka Tipsarevića, 317. na ATP ljestvici, i Bugarina Grigora Dimitrova, 47. tenisača svijeta. Protiv obojice Čilić ima pozitivan skor, u deset susreta protiv srpskog tenisača hrvatski je tenisač slavio osam puta, a u pet susreta protiv Bugarina četiri je puta bio bolji.PARIZ Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo grand slam turnira Roland Garros nakon što je u nedjelju sa 6-3, 7-5 pobijedio Talijana Thomasa Fabbianija poslije sat i 41 minutu igre.


U prvom setu Čilić je Talijanu tri puta uzeo servis i priveo ga kraju u svoju korist nakon 44 minute igre. U drugom setu igra je izjednačenija, Talijan igra čvršće i uzima servis Čiliću za vodstvo od 5-4. No nakon toga, Čilić vraća servis i izjednačava, a onda dobija svoj servis poslije toga. Također uzima servis talijanskom tenisaču za 7-5 i za meč.U meču je Čilić servirao devet aseva, a Talijan ni jedan. Hrvatski je tenisač suparniku pet puta uzeo servis, a svoj je izgubio dva puta, po jednom u svakom setu. Oba su tenisača napravila dosta neprisiljenih grešaka – Talijan 30, a Čilić 27.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Čilića i Fabbiana, 98. na ATP ljestvici. U drugom kolu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Janka Tipsarevića, 317. na ATP ljestvici, i Bugarina Grigora Dimitrova, 47. tenisača svijeta. Protiv obojice Čilić ima pozitivan skor, u deset susreta protiv srpskog tenisača hrvatski je tenisač slavio osam puta, a u pet susreta protiv Bugarina četiri je puta bio bolji.


I hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u drugo kolo Roland Garrosa nakon što je u prvom kolu lako sa 6-1, 6– 2 svladala Tunižanku Ons Jabeur poslije sat vremena i četiri minute igre. 
Hrvatska tenisačica je lako dobila meč u kojem je odmah na početku prvog seta uzela suparnici servis dva puta i nakon samo 13 minuta je vodila 4-0. Do kraja tog seta Tunižanka je uspjela Martić uzeti jednom servis, ali to niie zaustavilo hrvatsku tenisačicu koja joj još jednom uzima servis i privodi set brzo kraju.


U drugom setu, situacija je slična. Martić uzima dva puta servis suparnici odmah na početku, ali Jabeur vraća jedan za 3-2. No nakon dugačkog šestog gema na servis hrvatske tenisačice u kojem je bio dosta izmjena prednost i kojeg je Martić na kraju dobila za vodstvo od 4-2, uzima još jednom servis tuniskoj tenisačici za 5-2 i set a i meč zaključuje osvajanjem svog servisa na kraju.


Martić je bila bolja i na prvom i na drugom servisu, suparnici je uzela šest puta servis, svoj je izgubila dva puta, a tuniska je tenisačica još k tome napravila 27 neprisiljenih pogrešaka.


Ovo je bio prvi međusobni ogled Martić, 31. tenisačice svijeta, i Jabeur koja je 56. na WTA ljestvici. U drugom kolu hrvatsku tenisačicu čeka bolja iz ogleda dviju Francuskinja Kristine Mladenović (WTA-53.) i Fione Ferro (WTA-82). Martić je s Mladenović do sada igrala tri puta i dva je puta slavila, a s Ferro nijednom.