ATP Montpellier

Ivo Karlović izgubio od Španjolca Marcela Granollersa

Hina

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Ivo Karlović/Foto REUTERSMONTPELLIER Hrvatski teniski veteran, 39-godišnji ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Montpellieru, u 1. kolu ga je svladao sedam godina mlađi Španjolac Marcel Granollers sa 7-6 (3), 6-7 (5), 7-6 (5) nakon dva sata i 10 minuta igre.


Bio je to dvoboj u kojemu niti jedan igrač nije izgubio gem na svom početnom udarcu, Karlović čak nije niti bio suočen s »break-loptom«, no Španjolac se bolje snašao u dva od tri »tie-breaka« i ostvario drugu pobjedu u petom međusobnom susretu ova dva igrača.


Karlović je jedine dvije »break-lopte« imao u sedmoj igri prvog seta, ali nije ih uspio iskoristiti da bi u »tie-breaku« te dionice igre Granollers bio uvjerljiv sa 7-3.
I u »tie-break« drugog seta bolje je krenuo Granollers koji je poveo sa 3-0, no Karlović je osvojio šest od sljedećih sedam poena, a potom iskoristio drugu set-loptu.


Nažalost, u odlučujućoj igri trećeg seta uloge su se promijenile, Karlović je stekao inicijalnu prednost od 2-0 i 3-1, ali Granollers je uspio preokrenuti i povesti sa 6-4 te iskoristiti drugu meč-loptu.