Ždrijeb Davis Cup

Hrvatska drugi nositelj na ždrijebu skupina završnice Davis Cupa

Hina

Hrvatski tenisači aktualni su osvajači Davis Cupa/Foto REUTERS

Hrvatski tenisači aktualni su osvajači Davis Cupa/Foto REUTERS

Prvi nositelj bit će Francuska, koju je Hrvatska svladala u finalu u Lilleu u studenome prošle godine, na temelju plasmana na rang listi reprezentacija u Davis Cupu, a potom slijede Hrvatska, Argentina, Belgija, Velika Britanija i SAD.ZAGREB Aktualni pobjednik Davis Cupa, teniska reprezentacija Hrvatske bit će drugi nositelj na izvlačenju skupina za završnicu ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa, koja će se od 18. do 24. studenoga održati u Madridu, u novom formatu ovog natjecanja.


Prvi nositelj bit će Francuska, koju je Hrvatska svladala u finalu u Lilleu u studenome prošle godine, na temelju plasmana na rang listi reprezentacija u Davis Cupu, a potom slijede Hrvatska, Argentina, Belgija, Velika Britanija i SAD.


Tih šest momčadi neće se moći sastati međusobno u prvoj fazi, odnosno u natjecanju po skupinama, a potencijalni suparnici su im reprezentacije koje neće imati status nositelja. U prvom “bubnju” bit će Španjolska, Srbija, Australija, Italija, Njemačka i Kazahstan, a u drugom Kanada, Japan, Kolumbija, Nizozemska, Rusija i Čile.
U četvrtfinale će se plasirati šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.


Izvlačenje skupina bit će u Madridu u četvrtak 14. veljače.