Davis Cup

Gojo uz Čilića u singlu, Borna otvara protiv Gunneswarana

Hina

Vedran Martić i Marin Čilić/Foto D. KOVAČEVIĆ

Vedran Martić i Marin Čilić/Foto D. KOVAČEVIĆ

ZAGREB Borna Gojo će zaigrati uz Marina Čilića u pojedinačnim mečevima Davis Cup dvoboja Hrvatske i Indije te će u petak od 15 sati otvoriti susret u zagrebačkom Domu sportova protiv Prajnesha Gunneswarana, odlučeno je ždrijebom koji je održan u četvrtak u palači Dverce.  Nakon Goje (ATP – 277.) i Gunneswarana (ATP – 132.) na teren dvorane 2 Doma sportova izaći će Marin Čilić (ATP – 37.) i Ramkumar Ramanathan (ATP – 182.). Subotnji program će započeti igrom parova (15 sati) za koju je hrvatski izbornik Vedran Martić nominirao Matu Pavića i Franka Škugora, dok je indijski izbornik Rohit Rajpal postavio 40-godišnjeg Rohana Bopannu i 46-godišnjeg Leandera Paesa. Nakon parova na teren će opet pojedinci; prvo Čilić protiv Gunneswarana, a bude li potrebno i Gojo protiv Ramanathana.

Indijski izbornik je izostavio svog najbolje rangiranog igrača u pojedinačnoj konkurenciji Sumita Nagala (ATP – 127.) iz nominacije, što nije iznenadilo Vedrana Martića.


“Očekivao sam ovaj sastav Indijaca s obzirom na to da je Nagal ove godine dobio svega jedan od pet mečeva. Ja bih postupio isto kao i njihov izbornik”, izjavio je hrvatski izbornik nakon ždrijeba na kojem se nije opterećivao ishodom.


“Najviše razmišljam kako što bolje pripremiti momčad za ovaj meč, a dečki su spremni”, poručio je Martić. 
Marin Čilić je veliki favorit u svojim dvobojima i na njegovim pobjedama Hrvatska će graditi put prema pobjedi i plasmanu na finalni turnir. Iz suparničkog tabora je ipak izdvojio jedno ime. 


“Gunneswaran je jedini od njih ljevoruk pa će s te strane sigurno biti i najneugodniji. Nadam se da ću ovog vikenda donijeti dvije pobjede, a vjerujem da će dečki odraditi ostatak posla”, rekao je prvi igrač hrvatske reprezentacije.


Splićanin Borna Gojo je debitirao za reprezentaciju prošle godine na finalnom turniru u Madridu, a u petak će otvoriti meč protiv Gunneswarana.  


“Pripremao sam se izbornikom jako dobro i osjećam se spremno. Nismo još pripremili konačnu taktiku za Gunneswarana, ali znam da je ljevak i da dobro servira. Učinit ću sve kako bih osvojio prvi bod za Hrvatsku”, najavio je 22-godišnji Borna Gojo, najmlađi član naše reprezentacije.


Indijci su svjesni uloge autsajdera u ovom dvoboju, ali plasman na finalni turnir u Madrid za njih predstavlja veliki motiv.


“Uvijek je teško igrati u gostima u Davis Cupu, posebice protiv tako ugledne reprezentacije kao što je Hrvatska. Moramo svi odigrati jako dobre mečeve kalo bi imali izglede za uspjeh. Naš odlazak na finalni turnir u Madrid bio bi ispunjenje sna”, izjavio je Prajnesh Gunneswaran koji će otvoriti meč protiv Borne Goje.


Ne uspije li Gojo pobijediti Gunneswarana, veliki će ulog biti u subotnjoj igri parova, kad će se Mati Paviću i Franku Škugoru suprotstaviti veterani Bopanna i Paes.


“Susret parova bit će nezgodan, iako su najbolje igračke godine već iza Bopanne i Paesa. Mislim da smo Franko i ja blagi favoriti i da ćemo to pokazati na terenu”, poručio je Mate Pavić koji još uvijek čeka svoju prvu pobjedu u Davis Cupu.


Svi dvoboji se igraju na dva dobivena seta, uz pravilo tie-breaka kod rezultata 6-6, a izbornici mogu mijenjati nominacije za subotnje dvoboje. Reprezentacija koja prva dođe do tri pobjede plasirat će se na završni turnir Davis Cupa koji će, kao i prošle godine, biti održan u studenome u Madridu