ATP Halle

Federer nastavlja rušiti rekorde: Osvojio je rekordni deseti naslov u Halleu

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

To je prvi put da je Federer da nekom turniru osvojio deset naslova čime se priključio Rafaelu Nadalu koji također jedini od tenisača ima najmanje deset naslova na nekom turniru u Open Eri, Španjolac, konkretno, ima 12 naslova pobjednika Roland Garrosa.HALLE – Švicarski tenisač Roger Federer osvojio je u nedjelju rekordni deseti naslov na teniskom ATP turniru u Halleu, pobijedivši u finalu Belgijanca Davida Goffina sa 6-4, 6-1 nakon sat i 25 minuta igre.


Nakon prvog izjednačenog seta u kojem ni jedan tenisač nije izgubio svoj servis i koji je odlučen u tie breaku, uslijedio je drugi u kojem je iskusni Švicarac pokazao dominaciju. Federer je Goffinu tri puta uzeo servis i drugi set priveo kraju nakon trideset minuta igre.


Ovo je bio deveti međusobni susret Federera i Goffina i osma pobjeda švicarskog tenisača.
To je prvi put da je Federer da nekom turniru osvojio deset naslova čime se priključio Rafaelu Nadalu koji također jedini od tenisača ima najmanje deset naslova na nekom turniru u Open Eri, Španjolac, konkretno, ima 12 naslova pobjednika Roland Garrosa.


Ovo je ujedno i Federerov 102 naslov u karijeri zahvaljujući čemu se približio na samo sedam naslova od rekorda kojeg drži Jimmy Connor (109). Federer je također najstariji pobjednik na Touru od 1977. kada je to uspjelo tada 43-godišnjem Kenu Rosewallu u Hong Kongu.