Bolja je bila Nizozemka

Donna Vekić poražena u prvome kolu WTA turnira u Pekingu

Katarina Blažević

Donna Vekić/Foto Instagram

Donna Vekić/Foto Instagram

Ovo je bio treći susret Vekić i Bertens ove godine i druga pobjeda Nizozemke. PEKING Hrvatska tenisačica Donna Vekić i drugi put je u pet dana poražena u prvome kolu. Nakon poraza u Wuhanu, ovoga puta ju je na WTA turniru u Pekingu pobijedila trenutno osma tenisačica svijeta Nizozemka Kiki Bertens rezultatom 3-6, 6-1, 7-6 (3) nakon dva sata i 22 minute igre.


Vekić je uzela prvi set s jednom iskorištenom break loptom kod vodstva 3-1, nakon čega je u sljedećem gemu i Bertens imala priliku oduzeti servis, ali je naša tenisačica preokrenula u svoju korist. U drugome gemu drugog seta Nizozemka oduzima servis našoj tenisačici nakon čega Vekić pada u igri te Bertens lakoćom završava set s 6-1.


U odlučujućem trećem setu Vekić vodi 3-1 nakon što je uzela servis suparnici, ali Bertens preokreće rezultat s iskorištene tri break lopte. Ipak, hrvatska tenisačica uspijeva vratiti servis i izjednačiti za 6-6, ali je u tie-breaku Bertens pokazala bolju koncentraciju te izborila pobjedu i odlazak u drugi krug turnira.
Ovo je bio treći susret Vekić i Bertens ove godine i druga pobjeda Nizozemke.