Davis Cup

Desetkovana Hrvatska kreće protiv Rusije u obranu naslova Davis Cup pobjednika

Zlatko Horvat

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u Madridu/Foto Z. HORVAT

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u Madridu/Foto Z. HORVATMADRID Teniska tradicija je ustuknula pred novcem. Morem novca. Davis Cup više neće biti isti, u Čarobnoj kutiji francuskog arhitekta Dominiquea Perraulta u Madridu danas počinje završni turnir, finale na kojem će nastupiti 18 reprezentacija, uključujući posljednjeg pobjednika tradicionalnog izdanja – Hrvatsku. Marin Čilić je prošle godine u Lilleu Hrvatskoj donio treći bod za pobjedu nad Francuskom i drugi naslov pobjednika nakon 2005. godine kada su Ivan Ljubičić i Mario Ančić zaključili trijumfalni pohod na Davisov trofej. Što može Hrvatska bez Čilića izvući iz Čarobne kutije? Nakon što je Škugor morao odgovarati i na pitanjima o događanjima uoči završnice.


– Imali smo problema, Savez nije bio sretan s radom Željka Krajana. Nije se radilo o radu za vrijeme Davis Cupa, već se radilo o ostalom razdoblju. I ta je odluka trebala biti donesena. Odluka za Madrid, ne i za budućnost – kaže Škugor, koji se mora osloniti na Bornu Čorića i par. Borna Gojo će ipak samo skupljati iskustvo. Kreću Gojo i Robljev.


– Kad sam saznao da ću igrati, bio sam ponosan i uzbuđen. Jedva čekam meč. Postoji neka mala nervoza, ali nadam se da ću izaći i teren i odigrati dobro. Pritisak? Borna Ćorić ima puno veću odgovornost nego ja. Imam priliku učiti od njih. Osim toga, u Davis Cupu se događaju iznenađenja – optimističan je 21-godišnji Splićanin, 281. igrač svijeta.
Umjesto s Danilom Medvedevim, Ćorić će se sastati s Karenom Hačanovim.


– Moram biti iskren, nikad nisam osjećao ovakav pritisak. Međutim, nemam to izgubiti, probat ću odigrati nabolji tenis. Možda protiv Hačanova imam koji gram šnse više nego protiv Medvedeva, ali ni Medvedev nije igrao najbolje posljednja tri meča u Londonu, bio je umoran i zato je i otkazao. Zato sam mislio da i tu imam šansu. Možda je već bio na odmoru… Protiv Hačanova bi na papiru trebalo biti lakše, ali on je imao vrhunsku prošlu sezonu. Težak suparnik, neće biti lako, ali imam koji gram šansi više. Meni je u ovih četiri dana bilo super. Imali smo dobre uvjete, dobrog izbornika, super smo! – dodaje Ćorić.CENTRALNI TEREN (16): 


Hrvatska – Rusija.


STADION 2 (16): 


Kanada – Italija.


STADION 3 (16): 


Belgija – KolumbijaOPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU