Dobra forma

Ćorić preko Garina do polufinala Hertogenboscha

Hina

Borna Ćorić / REUTERS

Borna Ćorić / REUTERSNajbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u petak u polufinale teniskog ATP turnira u Hertogenboschu gdje je sa 6-7(6), 6-3, 7-6(8) svladao Čileanca Cristiana Garina, 32. tenisača svijeta.


Prvi je set bio dosta izjednačen, ni Ćorić ni Garin nisu gubili svoj servis i set je odlučen u tie breaku u kojem je Čileanac bio bolji. U drugom setu, Ćorić uzima dva puta servis suparniku i taj set dobija nakon 38 minuta igre. U trećem setu, iako je Čileanac Ćoriću uzeo dva puta servis za vodstvo od 5-2 i imao priliku servirati za meč, Ćorić uspijeva vratiti oba servisa i izjednačiti na 5-5. Set odlazi u tie break u kojem je bolji hrvatski tenisač sa 8-6.


U meču koji je trajao dva sata i 33 minute, Ćorić je servirao 16 aseva, a Garin sedam. Čileanac je napravio pet dvostrukih grešaka, a Ćorić jednu. Hrvatski je tenisač suparniku četiri puta uzeo servis, a svoj je gubio dva puta
Ovo je bio prvi međusobni ogled Ćorića i Čileanca. U sljedećem kolu Ćorić čeka boljeg iz ogleda između Belgijanca Davida Goffina, 33. na ATP ljestvici, i Francuza Adriana Mannarina, 44. tenisača svijeta. S obojicom Ćorić ima negativan skor – od Goffina je u četiri meča četiri puta gubio, a od Francuza je u dva međusobna ogleda, također gubio dva puta.