ATP

Borna Ćorić u finalu turnira u Sankt Peterburgu nakon još jednog preokreta

Katarina Blažević

Foto Reuters

Foto Reuters

Ovo je bio drugi susret i druga pobjeda Borne Ćorića protiv Souse, a u finalu turnira u Sankt Peterburgu igrat će protiv boljeg iz susreta Daniila Medvedeva i Egora Gerasimova. Hrvatski tenisač Borna Ćorić još jednim velikim preokretom uspio se plasirati u finale ATP turnira u Sankt Peterburgu. Rezultatom 3-6, 7-6 (5), 6-1 svladao je Portugalca Joao Sousu nakon dva sata i 18 minuta igre.


U prvome setu Sousa je pokazao puno bolju i koncentriraniju igru od našega tenisača. Već u prvome gemu Ćorić ne iskorištava dvije break lopte, a Portugalac mu kasnije uzima servis za 3-1. U zadnjem gemu prvoga seta naš tenisač propušta čak pet break lopti nakon čega Sousa dobiva set rezultatom 6-3.


Tijekom drugoga seta Ćorić se uspio vratiti u igru, ali ni Portugalac se nije htio predati. U desetom gemu hrvatski tenisač „prokockao“ je set loptu, a odmah potom Sousa ne iskorištava tri break lopte.
Odluka je pala u tie-breaku gdje je Ćorić tri puta uzimao servis i sa 7-5 izborio treći set. U odlučujućem setu Ćorić dominira terenom, oduzima servis u prvom, petom i zadnjem gemu te sa 6-1 osvaja treći set.


Ovo je bio drugi susret i druga pobjeda Borne Ćorića protiv Souse, a u finalu turnira u Sankt Peterburgu igrat će protiv boljeg iz susreta Daniila Medvedeva i Egora Gerasimova.