ATP turnir u Rusiji

Borna Ćorić u četvrtfinalu turnira u Sankt Peterburgu

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERSSANKT PETERBURG  Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sankt Peterburgu nakon što mu je Mađar Marton Fucsovics predao dvoboj 2. kola kod rezultata 6-7 (5), 7-5, 3-0 za našeg igrača.


Ćorić je protiv Fucsovicsa bio u izgubljenoj poziciji, nakon što je Mađar dobio prvi set u »tie-breaku«, u drugom je vodio sa 4-3 i imao servis. No, Ćorić je odmah vratio izgubljeni servis, a nakon što je osvojio sedam od posljednjih osam gemova u meču Fucsovics je predao.


Sve do rezultata 3-3 u drugom setu niti jedan igrač nije uspio oduzeti servis suparniku, a onda je Ćorić pokleknuo napravivši dvostruku servis pogrešku na »break-loptu«. Ipak, naš najbolje rangirani igrač uspio je ekspresno vratiti zaostatak, da bi se ključnim pokazao 11. gem drugog seta. Tada je Ćorić uspio spasiti dvije »break-lopte« i ipak povesti sa 6-5 te prebaciti pritisak na Fucsovicsa koji je morao zadržati svoj početni udarac kako bi osigurao još jedan »tie-break«. Mađar je odlično krenuo i stigao do 40-0, no potom je Ćorić osvojio pet poena zaredom i poravnao rezultat u setovima na 1-1.
U tri gema odigrana u trećem setu Ćorić je pogodio osam od devet prvih servisa i lagano dva puta zadržao svoj početni udarac dok je Fucsovics pogodio tek jedan od šest svojih prvih servisa, napravio dvije dvostruke pogreške, drugu baš na »break-loptu« Ćorića te prilikom izmjene strana odlučio predati susret.


Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv Norvežanina Caspera Ruuda.  Ruud bio bolji od Talijana Salvatorea Carusa sa 6-3, 6-4.