ATP Dubai

Boran Ćorić poražen od Rogera Federera u polufinalu Dubaija

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERSDUBAI  Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Dubaiju, njega je u polufinalu s uvjerljivih 6-2, 6-2 svladao veliki Švicarac Roger Federer u susretu koji je trajao samo sat i sedam minuta.


S obzirom da je u svoja prva tri susreta u Dubaiju Ćorić do pobjeda dolazio kroz »tie-break« trećega seta, činilo se kako Ćorić više nije imao snage za pružanje ozbiljnijeg otpora 37-godišnjem Švicarcu.


Federer je dominirao od samoga početka susreta, praktički je prijetio oduzimanjem servisa Ćoriću u svakoj igri te je na kraju u tome i uspio u četiri navrata, po dva puta u svakom setu. S druge strane, Ćorić tijekom čitavog dvoboja nije stvorio niti jednu priliku za oduzimanje servisa suparniku.
Konačnih 6-2, 6-2 za Federera vrlo je sličan ishod kao i kada su se prvi put susreli, također u polufinalu Dubaija 2015. godine. Tada je bilo 6-2, 6-1 za Švicarca. U međuvremenu su se sastali još tri puta, sva tri prošle godine, a u dva je navrata bolji bio Ćorić.


U subotnjem finalu Federer će igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je u prvom polufinalu svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4).Federeru će to biti čak 152. nastup u finalu nekog ATP turnira, a 10. u Dubaiju. Dosada je osvojio 99 naslova, sedam u Dubaiju.

Tsitsipas je dosada igrao u četiri ATP finala i ima dva naslova, a drugi je osvojio prije pet dana u Marseilleu.