Iznenađenje u Melbourneu

Austrijanac Dominic Thiem izbacio Rafu Nadala s Australian Opena

Hina

Rafa Nadal i Dominic Thiem/Foto REUTERS

Rafa Nadal i Dominic Thiem/Foto REUTERS

Thiem će u polufinalu igrati s Nijemcem Alexom Zverevim, dok će u drugom polufinalu po 50. put međusobno igrati Novak Đoković i Roger Federer.MELBOURNE Austrijski tenisač Dominic Thiem plasirao se u polufinale Australian opena izbacivši prvoga igrača svijeta Španjolca Rafu Nadala s 7-6 (3), 7-6 (4), 4-6, 7-6 (6) nakon više od četiri sata igre u Melbourneu.


Četvrtfinalni dvoboj prvog i petog tenisača svijeta otišao je na stranu mlađeg Thiema, koji je dobio sva tri »tie-breaka«. Nadal je u prvom setu vodio s 5-3, a u drugom s 4-2, a oba seta je izgubio. U četvrtom setu Thiem je imao 5-3 i servirao je za meč, ali je Nadal odveo sve u 13. igru u kojoj je Austrijanac iskoristio treću meč-loptu i plasirao se u svoje prvo polufinale u Melbourneu.


Nadal u međusobnim dvobojima s Thiemom sada vodi s 9-5, a 26-godišnji Austrijanac se osvetio za poraz u finalu Roland Garrosa. Dominic još nema grand slam naslov.
Thiem će u polufinalu igrati s Nijemcem Alexom Zverevim, dok će u drugom polufinalu po 50. put međusobno igrati Novak Đoković i Roger Federer.