Hrvatsko-britanski start-up

Andy Murray uložio u tvrtku Hrvoja Prpića, suosnivača HG Spota

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters

Prema pisanju  Telegrapha, vrijednost Murrayjevog ulaganja u Trillenium nije poznata. Tenisač je osim u Prpićevu tvrtku uložio i u lanac restorana zdrave hrane Tossed te Fuel Ventures FundSlavni tenisač Andy Murray uložio je u tvrtku suosnivača HGspota Hrvoja Prpića, a riječ je o hrvatsko-britanskom VR start-upu Trillenium, u koji je tenisač investirao preko platforme Seedrs.


Prema pisanju britanskog Telegrapha, vrijednost Murrayjevog ulaganja u Trillenium nije poznata.


Teniska zvijezda Andy Murray, trenutno drugi tenisač na svijetu, proširio je tako svoje poslovno carstvo, a ulaganje u Trillenium jedno je od ukupno tri investicije u start-up kompanije u Velikoj Britaniji.
Tako je tenisač, osim u Prpićev projekt, uložio i u lanac restorana zdrave hrane Tossed te Fuel Ventures Fund. 


 - Važno mi je da podupirem osobe za koje vjerujem da su predane i profesionalnih standarda poput mene te da uvijek teže najboljemu. Tri projekta koja sam odabrao nalaze se u industrijama koje su mi zanimljive. Zdrava hrana je nešto oko čega sam kao sportaš strastven, stoga sam Tossed odmah uzeo u obzir. Druga dva projekta doista probijaju granice tehnologije, a nadam se da ću nešto naučiti iz njihovog odnosa prema konkurenciji te ponijeti to znanje sa sobom na teren’, rekao je Murray za britanske medije. 


Trillenium je 3D virtualna trgovina koja je nakon uspješne kampanje prikupila 200.000 funti i dalje nastavlja prikupljati novac na Seedrsu kako bi financirala razvoj svoje šoping platforme.


Trilleniumov partner ASOS, jedan od najvećih internetskih trgovina odjećom na svijetu, zadovoljan je uspjehom kampanje nakon koje će zajedno osigurati razvoj VR 3D aplikacije.