Četiri operacije lakta

Ana Konjuh ususret novom početku: “Najviše želim da me ruka ne boli, rezultati će onda sami doći”

Katarina Blažević

Ana Konjuh nada se povratku na turnire u ožujku sljedeće godine/Foto Instagram

Ana Konjuh nada se povratku na turnire u ožujku sljedeće godine/Foto Instagram

Teško je izbivati toliko s terena, sad će trebati neko vrijeme da se priviknem i na ritam mečeva i na turnire i na putovanja. Tako da ne očekujem odmah ništa, ali naravno neću se buniti ako dobijem nekoliko mečeva za samopouzdanje - kaže Konjuh za Sportske novostiZAGREB Posljednji meč odigrala je u veljači ove godine, nakon čega se morala podvrgnuti četvrtoj operaciji lakta i novoj pauzi od treniranja koja je trajala čak osam mjeseci. Ana Konjuh je do svoje 21. godine prošla pravu kalvariju kada su ozljede u pitanju, a za Sportske novosti je progovorila o novom startu koji joj uskoro slijedi.


– Doma sam i treniram, pripremam se za sljedeću sezonu. Ne znam točan datum povratka na turnire, ali planiramo oko ožujka sljedeće godine. Najviše si želim da se pojavim i, ne na prvom da me ne boli, već i na desetom meču da me ne boli ruka. A nakon toga mislim da će rezultati doći sami od sebe – kaže Konjuh za Sportske novosti, a o očekivanjima ne želi previše govoriti jer je i sama svjesna njezine zdravstvene situacije.


– Teško je izbivati toliko s terena, sad će trebati neko vrijeme da se priviknem i na ritam mečeva i na turnire i na putovanja. Tako da ne očekujem odmah ništa, ali naravno neću se buniti ako dobijem nekoliko mečeva za samopouzdanje.
Zbog čestih operacija i problema s laktom, mlada tenisačica priznaje da je razmišljala i o odustajanju od tenisa.


Ne želim lagati, razmišljala sam o odustajanju, ali želim biti mirna i znati da sam sve napravila u mojoj moći da uspijem. Ne mogu znati što će biti u budućnosti, ali trenutno nemam plan B, ne želim razmišljati ni o čemu drugome, nego se samo posvetiti tenisu.


Konjuh je u srpnju 2017. godine bila 20. tenisačica svijeta, ali odmah nakon toga su je zatekli problemi s laktom i čak četiri operacije u godinu i pol dana. Sredinom listopada ove godine napokon je počela trenirati, osam mjeseci nakon posljednje operacije.