Snježna kraljica

Zrinka Ljutić zadovoljna nakon sljemenskog debija: “Staza je bila teška zbog loših uvjeta, malo mi je nedostajalo”

Portal Novilist.hr

Zrinka Ljutić/Foto PIXSELL

Zrinka Ljutić/Foto PIXSELL

Možda sam na nekim dijelovima mogla biti brža, ali staza je bila teška zbog uvjeta i startnog broja. Nije staza izdržala do mene, malo mi je nedostajalo - rekla je Ljutić



ZAGREB Hrvatske predstavnice na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici nisu uspjele izboriti drugu vožnju, u teškim sljemenskim uvjetima Zrinka Ljutić zauzela je 33. mjesto, dok je Leona Popović bila jednu stotinku sporija od nje te je završila prvu vožnju na 35. mjestu.


Zrinka Ljutić je sa svojih 16 godina bila najmlađa skijašica na ovogodišnjoj sljemenskoj utrci, imala je startni broj 65, a na kraju je zaostala samo 44 stotinke za 30. skijašicom, posljednjom koja je izborila drugu vožnju.


– Ovo mi je druga slalomska utrka u Svjetskom kupu, zadovoljna sam. Možda sam na nekim dijelovima mogla biti brža, ali staza je bila teška zbog uvjeta i startnog broja. Nije staza izdržala do mene, malo mi je nedostajalo. Nadam se da ću uskoro spustiti startne brojeve i uspjeti ući u drugu vožnju – rekla je Zrinka Ljutić nakon utrke dodavši:




Ovdje sam najmlađa, druge su cure dosta starije i ozbiljne. Pokušavam ne gledati na njih kao neke nedostižne konkurentne već želim dati sve od sebe na treninzima i sljedećim utrkama te pokazati svoje skijanje.


Leona Popović imala je startni broj 45, a utrku je završila na 35. mjestu.


– Staza je bila dosta zahtjevna, napravili su se kanali, malo rupe na nekim dijelovima. I sama dužina staze je teža nego na ostalim utrkama, falilo mi je malo brzine za drugu vožnju. Na kraju, ne mogu biti nezadovoljna, mislim da je skijanje dobro i da će na sljedećim utrkama biti još bolje. Nadam se da ćemo se ja i Sljeme sprijateljiti jednog dana, rekla je Leona Popović.