DINAMO NA KORAK DO OSMINE FINALA

Zoran Mamić uoči uzvrata s Krasnodarom: “Nitko od nas ne očekuje da će biti lako”

Davor Petrović

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Ne zanima nas ništa drugo osim pobjede, dobre igre i pravog rezultata. Samo takva ideja nam može donijeti željeni plasman u iduću fazu natjecanja - kaže trener Dinama Zoran Mamić



ZAGREB »Približava nam se velika i važna utakmica. U prvoj smo postigli odličan rezultat, a u uzvratu moramo biti još koncentriraniji i bolje iskoristiti prilike koje stvorimo. Osim toga, moramo biti još kompaktniji, još više željni dobrog rezultata. Samo tako možemo potvrditi rezultat iz prve utakmice i ostvariti ono što svi priželjkujemo«, poručuje Zoran Mamić, aludirajući na propuštene obećavajuće situacije iz Krasnodara.


Naime, tamo je Dinamo bio iznimno opasan iz kontri i polukontri, ali nedostajali su zadnji pas i koncentracija u završnici akcija. Uz nešto bolju realizaciju, većina dvojbi je mogla biti otklonjena još prije tjedan dana.


Dobru vijest za Dinamo predstavlja i činjenica da će Zoran Mamić večeras na raspolaganju imati skoro sve igrače. Konkretnije, u konkurenciji za udarnu jedanaestorku neće biti kartoniranog Bartola Franjića i ozlijeđenog Sadegha Moharramija.


Slatke brige




– S jedne strane, takva situacija je privilegij u ovakvim utakmicama, a s druge čak i mala glavobolja jer treba se odlučiti za jedanaest igrača koji će početi utakmicu – ističe Zoran Mamić svoje slatke brige, uz dodatak da, po njegovom mišljenju, Krasnodar neće mijenjati svoj pristup, odnosno da će sigurno igrati napadački nogomet.


Realno gledajući, ruska momčad nema baš puno izbora. Za bilo kakvu nadu u prolaz, Krasnodar na stadionu Maksimir mora zabiti barem dva gola, što znači da će u centru pažnje biti Marcus Berg, švedski reprezentativac, kojem je Zoran Mamić svojedobno bio trener u Al Ainu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.


– Njemu moramo smanjiti prostor i biti mu jako blizu kako bismo spriječili protok lopte do njega. Međutim, Berg nije jedini jer Krasnodar ima velik broj opasnih igrača. Svi smo svjesni veličine ove utakmice, ali i njene važnosti. Imamo sjajan rezultat, ali nitko od nas ne očekuje da će biti lako. Nakon prve utakmice, još u svlačionici, dečki su bili sretni zbog pobjede, ali i stajali su čvrsto na zemlji – tumači Zoran Mamić.


Samopouzdanje


Dodatni bonus za njegovu momčad predstavlja ovosezonski niz više nego dobrih rezultata pod okriljem Europske lige. Modri su svojim izvedbama iza sebe ostavili moskovski CSKA i Feyenoord, a sada su nadohvat plasmana u osminu finala. Što je još važnije, igraju pametno, brzo i učinkovito.


– Imamo ogromno samopouzdanje i vjeru u svoje mogućnosti. Velik dio momčadi ima i puno ovakvih utakmica u nogama. Držimo svoj gard i na terenu pokazujemo pravi govor tijela, a on pokazuje da imamo kvalitetu. Uvjeren sam da ova momčad može puno više – kaže maksimirski šef struke.


Prema njegovim riječima, Dinamo se večeras neće braniti.


– Ova momčad ne zna i ne želi tako igrati. Mi i sada idemo na pobjedu, baš kao i prošlog četvrtka. Ne zanima nas ništa drugo osim pobjede, dobre igre i pravog rezultata. Samo takva ideja nam može donijeti željeni plasman u iduću fazu natjecanja – zaključuje Zoran Mamić.