Loše vijesti za Vatrene

Zlatka Dalića pogodila ozljeda Perišića: “Vjerujem da će biti s nama na Europskom prvenstvu”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Igrač Tottenhama ozlijedio se na treningu te je za njega vrlo vjerojatno sezona gotova



ZAGREB Ubrzo nakon što je u medije izašla vijest kako je Ivan Perišić zaradio tešku ozljedu prednjeg križnog ligamenta koljena, javili su se i izbornik Hrvatske Zlatko Dalić te predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


Dalić kaže da ga je vijest o ozljedi jako pogodila i rastužila.


– Sigurno da će nam njegov izostanak biti veliki hendikep u nastavku kvalifikacija, vidjeli smo i u ove dvije utakmice u rujnu u koliko je dobroj formi i koliko je važan za nas. No, duboko vjerujem da će Ivan biti s nama na Euru idućeg ljeta, kojeg moramo izboriti i zbog njega. Poznavajući njegovu predanost i fizičke kapacitete, uvjeren sam da će odraditi vrhunski oporavak te do lipnja doći do željene forme.




Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana, svi smo uz njega i jako se radujemo vidjeti ga opet u reprezentativnom okruženju. Želim mu uspješnu operaciju, potom kvalitetan oporavak i povratak na travnjak kako bi činio ono što najbolje zna – predvodio Hrvatsku do velikih pobjeda – rekao je Zlatko Dalić, a prenosi HNS.


Kustić je dokapetanu Hrvatske također uputio riječi podrške.


– Sve nas je ražalostila ova vijest o Ivanovoj ozljedi koljena, prvenstveno zbog njega jer smo svi vidjeli protiv Latvije i Armenije u koliko je dobroj formi i s koliko žara, želje i motiva još uvijek nastupa za hrvatsku reprezentaciju. No, ohrabruje me njegov pozitivan i odlučan stav, a znamo svi koliko pažljivo i predano radi na svojoj fizičkoj pripremljenosti te nema sumnje da će maksimalno kvalitetno odraditi oporavak.


Stoga duboko vjerujem da će potpuno zdrav i u pravoj formi dočekati Euro te da će u Njemačkoj biti jedan od igračkih i karakternih lidera naše ekipe, kao što je proteklih desetak godina. Ivan može računati na maksimalnu podršku Saveza tijekom svog oporavka, znam da je cijela reprezentacija uz njega i da jedva čekamo da opet bude s nama. Od sveg srca želim mu uspješnu operaciju te jednako uspješan oporavak.