Uoči derbija s Osijekom

Željko Sopić o statusu važnog igrača: ‘Mislim da je Selahi pametan dečko i da ćemo se dogovoriti’

Denis Frančišković

Snimio V. KARUZA

Snimio V. KARUZA

U momčad se vraća Pašalić, a na put ovog puta sigurno neće Goda i - Pjaca



RIJEKA – Subotnjom utakmicom s Osijekom u derbiju kola, premijerom na Opus Areni od 15 sati, nogometaši Rijeke spustit će zavjesu na ovogodišnja ligaška gostovanja. Ono, posljednje odradit će u utorak u Vinkovcima u Kupu, ogledom s Cibalijom, početak kojeg je potvrđen od 13.30 sati.


– U Osijeku nas čeka jako zahtjevna utakmica bez obzira na trenutnu formu domaćina. Imao sam priliku voditi Goricu na Opus Areni ove godine. Odigrali smo jako dobru utakmicu i izgubili 1:0, a sad se nadam da nećemo odigrati tako dobro, ali da ćemo osvojiti tri boda – kaže trener Željko Sopić.


U momčad se vraća Pašalić, a na put ovog puta sigurno neće Goda i – Pjaca.




– Pjaca je napravio kontrolnu magnetsku rezonancu i sigurno neće nastupiti. Realno je da igra zadnje kolo protiv Rudeša, a je li to pametno to je druga stvar. Prije toga sigurno neće jer ne može ući u puni trening, druga magnetska je pokazala određene probleme u listu. Manjih problema imaju Smolčić i Janković, ali vjerujem da će do utakmice biti spremni. Nedostaje nama Goda koji ima kartone.


Ostanak ili odlazak Selahija “vruća” je tema Rujevice posljednjih dana.


– Novinari i puno navijača me pita za Selahija. To su vam normalni pregovori igrača i kluba. Svako pokušava to malo više zgotoviti na svoju stranu, a ja se nadam da ćemo se s Lindonom dogovoriti. Razgovarali su ljudi iz kluba s njim, razgovarao sam i ja i situacija mu je potpuno jasna i čista. Klub ne stavlja presing na dečka i on je svjestan toga da ako ne potpiše situacija neće biti ista kao i do sada. Mislim da je Selahi pametan dečko i da zna što je najbolje za njegovu karijeru. Još nisam vidio da netko kad ne igra nakon sedam mjeseci igra top nogomet. U pregovorima smo i mislim da smo blizu dogovora. Ne treba stavljati naglasak na to da li će to biti za dan, dva ili ne znam kada. To sada ovisi i o predsjedniku Miškoviću i upravi kluba – ustvrdio je Sopić u društvu Ivana Smolčića i Nike Galešića koji su predstavljeni kao igrači koji su produžili ugovore do 2026. godine.