Promjene

Željko Jovanović preuzeo kormilo MRK-a Zamet! Posrnuli rukometni klub dobio i novu Upravu

Igor Duvnjak

Željko Jovanović/Foto A. MAKSIMOVIĆ

Željko Jovanović/Foto A. MAKSIMOVIĆ

Aleksandar Čupić je novi direktor kluba u koji se vratio, obavljajući razne istaknute funkcije.



RIJEKA Željko Jovanović je novi predsjednik rukometaša Zameta. Uz novog predsjednika Zamećani su dobili i novu Upravu u kojoj je niz imena dobro znanih u ovdašnjoj javosti. Konkretno, Aleksandar Čupić je novi direktor kluba u koji se vratio, obavljajući razne istaknute funkcije.


U Izvršnom odboru MRK Zameta su još Ivica Lukanović, Iva Florjančič, Matko Oguić, Boris Milanović i Sven Bandera. To su glavne vijesti sa večeras održane klupske Skupštine, dugo čekane, pripremane i najavljivane, a koja se odvila nakon dugotrajnog traženja rješenja za rukovodeće funkcije.


Novi predsjednik je istina sa dvije noge čvrsto na zemlji, svjestan obima posla i zahtjevnih zadaća koje su pred njim i ostalim članovima IO-a, ali isto tako u izjavi za naš list nagovještava bolje dane kluba koji je protekle sezone ispao iz Premijer lige očekujući između ostaloga njegov povratak tamo gdje mu je i mjesto, među najbolje hrvatske klubove.




Sada konačno ima vodstvo nakon što je ubrzo nakon sezone tadašnji predsjednik Milan Ivaniš dao ostavku.


– Možemo kazati da, kao što u sportu postoji olimpijski ciklus, mi od ove večeri sa Zametom počinjemo zametski olimpijski ciklus koji bi trebao biti okončan 2027. godine kada klub obilježava značajan jubilej – 70 godina od osnivanja. U ove iduće četiri godine naš je cilj jaki Zamet, što ćemo napraviti kroz tri koraka.


Prvi je organizacijsko-financijska stabilizacija kluba te pripreme ekipe i povratak u Premijer ligu iduće sezone.Tu je i cilj kvalitetna rukometna škola te njezino omasovljenje, rad s mladima – kaže Željko Jovanović, ugledno liječničko i političko ime, čovjek koji je u vodstvu kluba bio i ranije, odstupio je 2012. kada je postao ministar u Vladi.


U ostvaranju ovakvo ambicioznih ciljeva i planova svaka je prava pomoć itekako dobrodošla, svjestan je toga i novi predsjednik koji najavljuje timski rad i zajedništvo u Zametu.


– U svemu ovome ključna je poruka da se moramo okupljati. Uprava će raditi timski, ne može se dozvoliti da se jedan čovjek poistovjećuje s cijelim klubom. Zajednički rad uprave je glavna poruka na koji će način raditi novo vodstvo Zameta – zaključio je Željko Jovanović.