"DERBI DELLA UČKA"

Zeleno-žuti oslabljeni na “nabrijanu” Rijeku, Jumić: “Napravit ćemo sve da izvučemo pozitivan rezultat”

Roberto Car

Danijel Jumić/Foto PIXSELL

Danijel Jumić/Foto PIXSELL

Očekujemo kvalitetnu Rijeku, koja će se htjeti nametnuti, koja će napraviti sve da nam se revanšira za poraz u Kupu. No, to nas samo dodatno motivira - kaže trener Istre 1961 Danijel Jumić



PULA Nova srijeda, novi »derbi della Učka«. Prošle srijede su nogometaši Istre 1961 na »Drosini« 3:2 pobjedom protiv Rijeke izborili povijesni plasman u finale Kupa Hrvatske. Već danas, na istom mjestu s početkom u 18.05 sati, slijedi novi dvoboj s Rijekom, vrijedan prvoligaških bodova.


Nakon veselja u Kupu, pred »zeleno-žutima« je nastavak borbe za prvoligaški ostanak. Nakon tri poraza u ogledima s velikanima hrvatskog nogometa, Osijekom, Hajdukom i Dinamom, današnji ogled s Riječanima zatvara ciklus tih utakmica.


– Zaslužili smo bod u Maksimiru, a protiv Hajduka nismo smjeli izgubiti jer je gol bio neregularan, tako da ne mogu biti zadovoljan. Iz te tri utakmice najmanje sam zadovoljan onom s Osijekom jer mi nismo bili pravi i pauza je očito utjecala na nas – kaže trener Istre 1961 Danijel Jumić. – Morali smo tako uzeti barem ta dva boda, nažalost nismo uspjeli, ali je jako bitan osjećaj kakvog smo imali nakon Dinama. Kad se možemo u svlačionici pogledati u lice, jer znamo da smo ostavili i zadnji atom snage na terenu i držali dogovora. Kad smo svi maksimalno unutra, vratit će nam se sigurno. »Daj Bože već danas.« Napravit ćemo sve da izvučemo pozitivan rezultat.




Bit će ovo po mnogo čemu specifična utakmica. Drugi ogled istih suparnika u kratko vrijeme, izostanak četvorice, možda i petorice, vrlo važnih pulskih igrača te, ne treba sumnjati, iznimno »napaljen« suparnik. A pulskoj momčadi nasušno trebaju bodovi pred predstojeće susrete s konkurentima u borbi za ostanak.


– Očekujemo kvalitetnu Rijeku, kao i uvijek. Rijeku koja će se htjeti nametnuti, koja će napraviti sve da nam se revanšira za poraz u kupu. No, to će nas samo dodatno motivirati. Nedjeljna utakmica protiv Dinama pokazala je da smo i dalje u pozitivnom tonu. Imali smo dobar pristup, dobru energiju. Poraženi smo, ali je to bitno drugačiji poraz od, primjerice, onog protiv Osijeka. Tako da ulazimo maksimalno koncentrirani u novu utakmicu protiv Rijeke i napravit ćemo sve da bodovi ostanu u Puli.


Trener Istre 1961 za današnji ogled ne može računati na Gržana, zbog tri žuta kartona, te Vuka koji nema pravo nastupa protiv Rijeke. A tu su i još trojica igrača koji će vjerojatno zbog ozljede preskočiti ovaj susret.


– Bosančić je u nesretnoj situaciji na Maksimiru »osjetio« mišić. U ponedjeljak je odradio kontrolu, nakon čega su otišli on i Guzina na tretman u Zagreb. Tako da ćemo tek danas znati kakva je situacija s njima. Šutalo nije u ponedjeljak odradio trening, i dalje ima problema sa zglobom. Nije još sigurno da će moći igrati, ali fizioterapeuti će napraviti sve da ga osposobe. Vjerujem da će, tko god zaigra, iskoristiti povjerenje – zaključio je Jumić.