TRENER STRELJAŠTVA I DALJE LOŠE

Zdravstveno stanje Sene Čuste i dalje iznimno teško, HOO osigurao njegovoj obitelji akreditacije za posjetu

Hina

Snježana Pejčić i Seno Čusto/Foto Arhiva NL

Snježana Pejčić i Seno Čusto/Foto Arhiva NL

Hrvatski olimpijski odbor osigurao je supruzi i kćeri Sene Čuste povratne zrakoplovne karte za dolazak u Tokio, kao i olimpijske akreditacije, a osiguran im je i boravak u Tokiju bez nužne 14-dnevne karantene.



ZAGREB Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izdao je u subotu priopćenje za javnost o zdravstvenom stanju trenera streljaštva Sene Čuste, koje je i dalje nepromijenjeno, odnosno iznimno teško.


“Liječnička služba HOO-a u subotu 31. srpnja vratila se iz posjeta treneru Seni Čusti koji je uslijed zdravstvenih problema više od tjedan dana smješten u tokijskoj bolnici. Nakon konzultacija s japanskim kolegama, liječnici našeg olimpijskog izaslanstva dr. Jemendžić i dr. Borić izvijestili su da je njegovo stanje i dalje nepromijenjeno, odnosno iznimno teško. Hrvatski olimpijski odbor osigurao je supruzi i kćeri Sene Čuste povratne zrakoplovne karte za dolazak u Tokio, kao i olimpijske akreditacije, a osiguran im je i boravak u Tokiju bez nužne 14-dnevne karantene. Članovi obitelji Čusto sutradan će posjetiti muža i oca u tokijskoj bolnici Showa University Toyosu, te od tamošnjih liječnika dobiti izravan uvid u njegovo zdravstveno stanje. Nakon toga otputovat će za Hrvatsku”, priopćio je HOO.


Seni Čusti je pozlilo u autobusu 22. srpnja prilikom povratka s treninga hrvatskih strijelaca te je otpremljen u tokijsku bolnicu Showa University Toyosu, gdje se i sada nalazi.




Bude li potrebno, skrb o zdravstvenom statusu Sene Čuste nakon Igara preuzet će Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu, dodaje HOO.