Rukomet

Zamet slaže igračku križaljku: Trojka pod upitnikom, pivot u dolasku

Igor Duvnjak

NA RASKRŠĆU - Marko Mrakovčić/Foto M. LEVAK

NA RASKRŠĆU - Marko Mrakovčić/Foto M. LEVAK

Marijan Kvastek zanimljiv je drugim klubovima, Marin Sorić najavio je odlazak u Zagreb, a Marko Mrakovčić moguć kraj karijere. Zamećani rade na pojačanjima, spominju se pivot i lijevi bek



RIJEKA Dok su rukometaši Zameta na zasluženom odmoru nakon završenog premijerligaškog nadmetanja, uprava riječkih rukometaša se znoji što zbog velikih ljetnih vrućina, što zbog uvijek zahtjevnog popunjavanja igračke i stručne križaljke. Ova druga je, doduše, odavno popunjena jer je s uspješnim trenerom Igorom Marijanovićem još ranije dogovoren nastavak suradnje.


Nije tako s igračkim kadrom te pored raznih istaknutih Zamećana već duže vremena stoji znak upitnika kada je riječ o sredini u kojoj će igrati iduće sezone. A jedan od njih možda nigdje i ne zaigra budući da Marko Mrakovčić, popularni »Mali Mrak«, polivalentni, zapaženi, borbeni i djelotvorni igrač, vrlo bitan za Zametovu igru, razmišlja o završetku karijere.


Neizvjestan je ostanak zapaženoga pivota Marijana Kvasteka, u prošloj sezoni jednog iz uskog kruga najistaknutijih u redovima Zameta. Postao je zanimljiv drugim klubovima, ima ponuda i još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru, ali se pritom nešto pita i njegov matični klub.




Kvastek, naime, ima ugovor na još jednu godinu sa Zametom, znači da ne može samo tako otići iz Rijeke. Također se još uvijek ne zna što će biti s iskusnim, zapaženim vratarom Marinom Sorićem, koji je spominjao odlazak u Zagreb, ali još nije donio konkretnu odluku, možda se odluči do kraja ovog tjedna.


Spominjana uprava bi svakako željela imati ovu trojicu igrača u svojim redovima i u novom prvenstvu, s njima je kvaliteta ekipe ipak na jednoj višoj razini. Vodstvo Zamećana uz to razmišlja o pojačanjima i radi na tom planu, očekuju se skoro i neki konkretni rezultati. Klub još uvijek ne izlazi u javnost s konkretnim imenima, u kuloarima se pak spominje da je Zamet vrlo blizu dovođenja jednog kružnog napadača, navodno je praktički već postignut dogovor s jednim mladim, nadarenim pivotom.


Osim na njega, Zamet pikira i na jednog lijevog beka, ali za sada je izvjesna samo neizvjesnost oko toga s kojom će momčadi trener Igor Marijanović 1. kolovoza započeti pripreme za novu premijerligašku sezonu.