Rukomet

Zamet blizu promocije u viši rang, a Kozalčani ostanka u Prvoj ligi – jug

Igor Duvnjak

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Rukometaši Zameta su nadomak povratku među premijerligaše, dojam je nakon 16. kola koje je u svakom pogledu bilo sretno za lidere na prvoligaškom jugu...

ZAMET       32


H. DRAGOVOLJAC     22




RIJEKA – Utakmica 16. kola Prve lige rukometaša – jug: Zamet- Hrvatski dragovoljac 32:22 (14:7). Centar Zamet. Suci: Čačić i Josić (Zagreb).


ZAMET: Zena, Černeka 5 (1), Vučko 4 (1), Islamović 3, Palačković, Tomljanović 1, Perić 2 (1), Ogurlić 3, Viskić, Kezić 2, Reljanović 2, Pikec 4, Golik, Klanac, Krapić 3, Perkov 3.


HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Jakelić 3, P. Topić 8 (8), Radić, Maleničić, N. Topić 2, Kutleša 1, Zečić 3, Mierževinski 2, Varvodizh, Zebić 3, Jurin.




Isključenja: Zamet 2 minute. Sedmerci: Zamet 3 (3), Hrvatski dragovoljac 8 (8).


Rukometaši Zameta su nadomak povratku među premijerligaše, dojam je nakon 16. kola koje je u svakom pogledu bilo sretno za lidere na prvoligaškom jugu. Oni su na svom parketu nadigrali Hrvatski dragovoljac, a obradovao ih je Buzet koji je u istarskom derbiju slavio nad Umagom, glavnim konkurentom Riječanima za osvajanje prvog mjesta. Epilog ovog ožujskog vikenda je prednost Zameta ispred Umaga i Zadra 1854 od čak pet bodova, koju trebaju sačuvati u preostalih šest kola.


Zamet je novi uspjeh počeo zidati od temelja, čvrste obrane koja je do odmora Hrvatskom dragovoljcu dozvolila samo sedam golova i prokrčila put do uspjeha. Na poluvremenu su Damir Vučko, Dario Černeka i mlađi im suigrači već vodili 14:7, ukazujući u kojem smjeru odlazi utakmica. Iz obrane su Zamećani uspješno odlazili u napadu, pritom su raširili lepezu stijelaca na kojoj se našlo čak jedanaest igrača. Sredinom nastavka Vučko je povisio na 23:15, povećavajući razliku. Riječani su sve zaokružili s uvjerljivih plus 10. Utrčali su sada u ciljnu ravninu, ali trener Mateo Hrvatin zaziva oprez i punu mobilizaciju u predstojećim odlučnim nastupima.


– Nije gotovo dok nije gotovo. Lakše nam je kao da smo iskrcali dvije tone, ali moramo iskrcati još dvije. Ne zaboravimo da je pred nama derbi u Umagu, osim toga dolazi nam Zadar. Ne zaboravljamo i uvijek izazovni gradski derbi s Kozalom – upozorava Hrvatin. – Nema stoga nikakvog opuštanja, čekaju nas teške i važne utakmice u kojima nam se valja predstaviti u našem najboljem izdanju kako bismo stigli do željenog cilja.


KOZALA       30


ARDIAEI       24


RIJEKA – Utakmica 16. kola Prve lige rukometaša – jug: Kozala – Ardiaei 30:24 (14:8). Dvorana »Dinko Lukarić«. Suci: Kasunić, Nikolovski (Karlovac).


KOZALA: Mihelić 4, Maričić 1, K. Devčić 8, Juričević 5 (2), A. Devčić, Tomaš 3, Kozina, Sušanj, Kavran, Mrakovčić 2, Jovović 1, Rajič 5, Vučković, Brkljačić 1.


ARDIAEI: Brnin1, Prkačin 1, Putica 2, Radić, Bazdan 1, Ugrin 1, Bašica 8 (4), Morović, Knez 2, Hladilo, Milas, Jurić 3, Lončarica 3, Šunjić 2.


Isključenja: Kozala 12, Ardiaei 18 minuta. Sedmerci: Kozala 3 (2), Ardiaei 4 (4).


Mlada momčad Kozale grabi prema željenom cilju, ostanku među prvoligašima. Momčad trenera Tonija Brajkovića je u svom starom dobrom dvorištu na kozalskom parketu nadigrača dubrovački Ardiaei i radovala se uvjerljivoj pobjedi.


Poslije dobrog ulaska u utakmicu Kozalčani su nadomak sredine prvog poluvrtemena krenuli u seriju čak 5:0 koju je okončao Karlo Devčić za zvučni rezultat, onih 10:3 u 20. minuti. Nakon što je sjajna obrana do tada kapitulirala samo tri puta, Kozala je otišla na odmor s vodstvom 14:8. Gosti su u nastavku zaprijetili, u više su navrata smanjili razliku na tri gola, ali to im je bio krajnji domet, domaćini su na kraju slavili sa šest golova prednosti.