Rukomet

Zamećanke uvjerljivo poražene od Splićanki, Riječanke nisu bile ni blizu gošćama

Igor Duvnjak

Silvija Černeka/Foto V. KARUZA

Silvija Černeka/Foto V. KARUZA

Riječanke su loše otvorile utakmicu, bezopasno u napadu i propusno u obrani i s takvom igrom nisu do kraja bile ni blizu Splićankama



RIJEKA Utakmica 13. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Split 2010 27:33 (10:15). Centar Zamet. Gledatelja: 100. Suci: Josip Cepanec (Turčin) i Dalibor Dragočajac (Novska). Nadzornica: Sanja Trbović (Rijeka).


ZAMET: Troskot, Debelić 3, Mršić 4, Jukan 1, Tabar 5 (4), Pleša 1, Brusić 1, Markov, Pleše, Grozdanić, Černeka 7 (5), Kovačević, Svast 3, Šutović, Markulinčić 2, Vujisić.


SPLIT 2010: Mijić 3, Fradelić 7 (2), Nejašmić, Maleš 1, Rubić 1, Lovrić 8, Babić, Hudoletnjak 7, Stilinović, Marendić 1, Pavković, Ercegović 5, Biondić.




Isključenja: Zamet 18, Split 2010 12 minuta. Sedmerci: Zamet 10 (9), Split 2010 4 (2).


Rukometašice Splita 2010 vodile su nedjeljni monolog na Zametu gdje su nadigrale Zamećanke i uvjerljivo pobijedile sa šest golova razlike. Riječanke su loše otvorile utakmicu, bezopasno u napadu i propusno u obrani i s takvom igrom nisu do kraja bile ni blizu Splićankama.


Zamećanke su odmah na startu dale gošćama dva gola prednosti i igračicu više, taj zaostatak se nadvio nad njih kao sjena. Dok je na drugoj strani Anala Lovrić imala uspješan pucački trening, pogodak iz igre je za Riječanke bio apstraktan pojam. Dalmatinke su odmakle na 2:4, a Nikolina Pleše je prvi domaći gol iz igre postigla u desetoj minuti kada je smanjila na 4:5.


“Chi fa meno” napada Zamećanke su u utrci za preokretom nastojale kompenzirati većim angažmanom u žustrijoj obrani bodrene od dječice na tribinama, ali oštrija igra je naplaćivana isključenjima.


Igrom “s glavom i repom” Splićanke su sve više odmicale, sredinom poluvremena razliku su povećale na 5:9. Napadi Riječanki na gostujuću zonu bili su “ugrizi bez zuba” te su gošće bez teškoća održavale razliku. Uskoro je bilo 7:12, a do poluvremena i 10:15, sve usprkos dobrim intervencijama riječkog vratarskog pojačanja Milene Vujisić. Riječanke su pritom, kao da su igrale “skraćene” pucačke ruke, dale samo pet golova iz igre.


Dalmatinke su u nastavku željele nastaviti utabanom stazom, a domaćice bilo kako skrenuti s nje. Pogodak je ciklički bio i dalje tabu za Riječanke, olakšavajuća okolnost efkikasnim Splićankama u očuvanju stečenog kapitala. U 40. minuti ipak je Elena Mršić smanjila na 18:21, Jana Markulinčić je nakon što je Zora Markov obranila sedmerac s igračicom manje pogodila za 19:21. A kako su minute sve brže odmicale, tako su se ovi golovi nade za domaće sve više pretvarali u “dude varalice”.


Približavanjem finiša suci su počeli bar donekle uspostavljati ravnotežu u isključenjima šaljući sve češće Splićanke iz igre, ali to nije baš remetilo rezultatski odnos snaga. Bodovi su odjurili za Split poslije konačnih 33:27.