Rukomet

Zamećanke od petka na odmoru, stručni stožer i uprava kreću skicirati obrise ekipe za povratničku prvoligašku sezonu

Igor Duvnjak

POVRATNICE U ELITNO DRUŠTVO - Zamećanke sa stručnim stožerom/Foto ŽRK Zamet

POVRATNICE U ELITNO DRUŠTVO - Zamećanke sa stručnim stožerom/Foto ŽRK Zamet

Žiljak i njegovi najbliži suradnici Željko Vujmilović i Nikola Babić ovog tjedna odrađuju posljednje treninge sa svojim igračicama da bi im u petak dali slobodno do novog sastanka



RIJEKA Kako odmicanjem lipanjskih dana ljudima rastu gušti za prepuštanje čarima mora i kupanja, tako i rukometašice Zameta, koje »sitno broje« do konca uspješne sezone, sa zadovoljstvom očekuju rastanak sa sportskim obavezama u ovoj ljetnoj stanci kako bi se potom što bolje pripremile za točne odgovore na nova rukometna pitanja.


Igračice trenera Drage Žiljaka, iskusnog rukometnog vuka,a koje nose dres kluba bogate tradicije, zadovoljno se osvrću na proteklu sezonu u kojoj je Zamet, dugogodišnji ugledni prvoligaš, na uvjerljiv način postao opet član elitnog razreda hrvatskog ženskog rukometa. Žiljak i njegovi najbliži suradnici Željko Vujmilović i Nikola Babić ovog tjedna odrađuju posljednje treninge sa svojim igračicama da bi im u petak dali slobodno do novog sastanka.


Novo okupljanje i početak priprema za novu sezonu planirano je za početak kolovoza, a u međuvremenu će stručni stožer i uprava Zamećanki skicirati obrise ekipe za novu sezonu.




Još uvijek se ne izlazi u javnost sa spominjanjem konkretnih imena i prezimena i tako će biti do početka idućeg tjedna, ali je izvjesno da će biti uoči nove sezone i dolazaka i odlazaka, no najave su da će u idućem prvoligaškom natjecanju priliku dobiti igračice koje su i izborile povratak među najbolje i koje su igrale pod Žiljakovim vodstvom u protekle dvije godine. Najavljeno je pritom tek da se planira popuniti postava na nekim pozicijama koji se mogu doimati deficitarnima.


I u Zametu je, kao uostalom i inače u riječkom loptačkom sportu, naglašena orijentacija na mlade, najava je tako da će priliku dobiti i one najmlađe, konkretno i igračice iz kladetskog uzrasta u kojem su Zamećanke itekako zapažene. Ove sezone su viceprvakinje Hrvatske u konkurenciji mlađih kadetkinja, a golmanica Mia Mraković i vanjske igračice Nikolina Pleša i Nika Budić dobile su poziv u kadetsku reprezentaciju.