Trenutak istine

Zamećanke dočekuju Trešnjevku, o susretu ovisi hoće li ostati u utrci za prvim mjestom

Igor Duvnjak

Riječ je o klubovima velike tradicije, koji su uz ostalo igrali i u elitnom razredu bivše Jugoslavije, a sada streme povratku među najbolje hrvatske ekipe



RIJEKA U dvorani na Zametu danas se igra derbi drugoligaškog zapada u kojem rukometašicama Zameta dolazi zagrebačka Trešnjevka. Riječ je o klubovima velike tradicije, koji su uz ostalo igrali i u elitnom razredu bivše Jugoslavije, a sada streme povratku među najbolje hrvatske ekipe.


Rukometašicama Zameta je ovo jedna od dviju najvažnijih utakmica u drugom dijelu sezone. Djevojke trenera Drage Žiljka su spletom raznih, pa i nesretnih okolnosti, malo zaostale za vodećima nadajući se da će ih sustići »usiljenim maršem«. Danas od 17 sati na svom parketu imaju trenutke istine u ovom duelu 18. kola nakon kojeg će se znati hoće li sestre Katja i Iva Mikolić te ostale Zamećanke ostati u utrci za prvim mjestom i Prvom ligom.


Riječanke su sada na trećem mjestu s 28 bodova, uz 13 pobjeda imaju i dva poraza i dva remija, drugoplasirane zagrebačke »zelene« su na drugom mjestu s tri boda više i uz Rudar su jedina neporažena ekipa u prvenstvu.