Povratak u Zamet

Zamećanke dobile iskusno pojačanje u bivšoj hrvatskoj reprezentativki: Plahinek s riječkom ekipom krenula u pripreme

Igor Duvnjak

POVRATNICA - Kristina Plahinek/Foto A. KRIŽANEC

POVRATNICA - Kristina Plahinek/Foto A. KRIŽANEC

Tako je mlada riječka ekipa u pravi trenutak dobila dobrodošli impuls u očekivanju neizvjesnih nadmetanja za bodove po povratku na prvoligašku scenu poslije dviju godina dana izbivanja iz društva najboljih



RIJEKA Ekipa starih-novih rukometnih prvoligašica Zameta dobila je iskusno pojačanje na samom početku priprema, nakon niza sezona izbivanja, u redove Zamećanki vratila se iskusna Kristina Plahinek, bivša reprezentativka.


Tako je mlada riječka ekipa u pravi trenutak dobila dobrodošli impuls u očekivanju neizvjesnih nadmetanja za bodove po povratku na prvoligašku scenu poslije dviju godina dana izbivanja iz društva najboljih.


Plahinek, rođena 1992. godine, rukometnu abecedu učila je u Omišlju, a dolaskom u Zamet je korak po korak gradila zapaženu karijeru. Bila je i jedno od imena u kvalitetnoj ekipi Riječanki (Mičijević, Vuković, Brčić..) kada je također za kormilom bio sadašnji trener Drago Žiljak.


Foto A. KRIŽANEC




«Kika« Plahinek, koja osim na lijevom krilu može uspješno igrati i na vanjskim pozicijama, skrenula je pozornost na sebe, angažirala ju je zagrebačka Lokomotiva, a i izborila je mjesto u reprezentaciji. Po zagrebačkoj epizodi je igrala za Umag, a nakon jedne sezone u Maccabiju, poslije pet godina vraća se u Zamet. Osim nje, riječki je prvoligaš još ranije angažirao Kiku Vrkljan, s dvije Kike kapetanica Iva Tabar i suigračice namjeravaju udovoljiti najvažnijem rezultatskom zahtjevu i osigurati ostanak među prvoligašicama.


– Zadovoljstvo je biti opet doma, vratila sam se prvotno zbogtoga. S vodstvom Zameta je postignut dogovor u 2-3 dana – kaže Kristina Plahinek na prvom treningu, nakon ćakule sa starim suigračicama, kapetanicom Ivom Tabar, Nikolinom Strukar i suigračicama. – Naravno da sam zadovoljna, znam i trenera Dragu Žiljaka kao i asistenta mu Željka Vujmilovića, lijepo smo popričali kao i s predsjednicom Ivom Lesjak. Inače, uglavnom znam sve ove cure u ekipi, ili s terena ili izvan njega. Dosta smo mlada ekipa, imamo puno za raditi, ali ne sumnjam da ćemo napredovati iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Motiva ima, voljela bih pomoći ekipi i dati maksimum.