Rukomet

Zamećani popunjavaju igračku križaljku za sljedeću sezonu: Kvastek i Sorić na meti drugih klubova

Igor Duvnjak

U FOKUSU - Marin Sorić/Foto V. KARUZA

U FOKUSU - Marin Sorić/Foto V. KARUZA

Idućih dana se očekuje rješenje barem nekih od ovih igračkih dvojbi, prve najave u kakvom sastavu će se početkom kolovoza naći momčad na prvom okupljanju i početku priprema za novu sezonu



RIJEKA U ovoj drugoj polovici lipnja, mladoj ekipi rukometaša Zameta i njihovim vjernim simpatizerima davno se doimaju prvi proljetni tjedni, početak travnja kada je momčad trenera Igora Marijanovića ostvarivši remi s Karlovcem četiri kola prije kraja Lige za ostanak osigurala ostanak u Paket24 Premijer ligi.


U igri preokreta Antonio Milih je Riječanima donio izjednačenje 35 sekundi prije kraja, potom je raspoloženi vratar Tino Viskić obranio bod za nastavak i kraj itekako plodne serije bez poraza, niza od četiri pobjede i dva remija. Lišeni rezultatskih imperativa, Zamećani, kojima je spletom nesretnih okolnosti i vlastitih propusta zimus izmakla već dugo spominjana, a neostvarena Liga za prvaka, sada »broje sitno« dok čekaju odrađivanje posljednjeg ovosezonskog treninga i prepuštanje čarima odmora. U međuvremenu se sastaju na treninzima koji su i zabavnog karaktera, omiljeni mali nogomet je pritom stalno na dnevnom redu.


Dok su igrači lišeni briga oko utakmica i rezultata, sve do kraja lipnja kada im počinje odmor, vodstvo kluba je pred uobičajenim sezonskim zadaćama u pauzi između sezona, u razmišljanjima o popunjavanju igračke križaljke, u traženju rješenja kako bi Zamet imao što kompetitivniju momčad za novu utrku s ostalim hrvatskim premijerligašima.




Poruke sa Zameta su da će klub zadržati većinu momčadi u kojoj su neka imena skrenula pozornost na sebe, poput, primjerice, kružnog igrača Kvasteka, koji se pokazao pojačanjem iz utakmice u utakmicu. S druge strane, ovo je, kao u starom vicu, dobra vijest, loša je da ga traže i s drugih adresa. Njegov ostanak u Zametu stoga nije gotova stvar, kao niti onaj iskusnog i kvalitetnog vratara Marina Sorića. Vodstvo Zamećana bi ih željelo zadržati, uz to razmišlja o pojačanjima bez spomena konkretnih imena. To su, međutim, zasad samo želje i nadanja, idućih bi se dana trebalo saznati hoće li se pretvoriti u stvarnost.


– Istina je da postoji interes za naše igrače, konkretno za Kvasteka i Sorića, no kako stvari stoje, oni za sada ostaju – optimist je predsjednik Zameta Vedran Devčić. – Inače, većina naših igrača ima ugovor, traju pregovori za nastavak suradnje. Bit će odlazaka, ali bitne igrače ćemo zadržati. Osim toga, pregovaramo s pojačanjima na poziciji lijevog beka i drugog pivota koji može igrati »trojku« u obrani. Nadamo se da ćemo uspjeti u namjerama i mislim da bismo trebali biti jači nego prošle sezone.


Idućih dana se očekuje rješenje barem nekih od ovih igračkih dvojbi, prve najave u kakvom sastavu će se početkom kolovoza naći momčad na prvom okupljanju i početku priprema za novu sezonu.