Liga za ostanak

Zamećani na svojem terenu uzeli važne bodove protiv dosad neporažene Gorice

Luka Medak

Leon Ljevar/Foto V. KARUZA

Leon Ljevar/Foto V. KARUZA

Utakmicu u kojoj nijednom nisu gubili domaći su rukometaši "prelomili" sredinom drugog dijela, kada su greškama Gorice došli do nekoliko lakih golova i stvorili nedostižnu prednost od pet poena.



RIJEKA Susret 3. kola Premijer lige – Lige za ostanak rukometaša: Zamet – Gorica 32:30 (16:13). Sportska dvorana Zamet. Bez gledatelja. Suci: Bernobić (Rijeka), Zečević (Zagreb).


ZAMET: Zena (1+0), Sorić (9+0), Zarev 4, Mozetič, Ljevar 10, Grgurević, Klanac, Njegovan 2, Lencović, Tomljanović 4, Starčević 2, Car 8, Mrakovčić 2, Perkov, Pičuljan.


GORICA: Jozepović, Purić (15+1), Turčić, Ceković 6 (1), Goričanec 5, Negran 1, Pušić, Čakarić 3, Vrbić 1, Grizelj 1, Bura 10 (2), Barišić, Turkalj, Tomašić, Solariček, Gal 3.




Sedmerci: Zamet 0 (2), Gorica 3 (4). Isključenja: Zamet 6 minuta, Gorica 6 minuta.


Rukometaši Zameta uspjeli su iznenaditi dosad neporaženu Goricu i uzeti važne bodove kod kuće. Utakmicu u kojoj nijednom nisu gubili domaći su rukometaši “prelomili” sredinom drugog dijela, kada su greškama Gorice došli do nekoliko lakih golova i stvorili nedostižnu prednost od pet poena.


Igrači Gorice su u utakmicu ušli dosta nervozno, što je bilo vidljivo u nekoliko grešaka u koracima i krivim dodavanjima, a Zamećani su to znali iskoristiti te su preko Mrakovčića i dvaput preko Ljevara vrlo brzo poveli s 3:0. Domaći su još neko vrijeme držali prednost, ponajviše zahvaljujući jako dobroj obrani kojom su uspjeli neutralizirati većinu pokušaja Gorice.


Međutim, u jednom trenutku gosti su podigli intenzitet obrane i uspjeli doći do izjednačenja na 7:7, nakon čega se nastavilo u ritmu “gol za gol” gotovo cijeli ostatak prvog poluvremena. Ipak, u 27. minuti Ceković pri rezultati 14:13 promašuje sedmerac za goste, Njegovan povisuje prednost na 15:13, a nakon obrane Sorića Goricu iz kontre kažnjava Ljevar 30 sekundi prije kraja poluvremena i domaći na odmor odlaze s vrlo ugodna tri gola prednosti.


U nastavku su Zamećani tu prednost povećali i na četiri gola, ali nakon samo tri minute gosti su ponovno došli na samo gol zaostatka, a vrlo brzo i do izjednačenja. Imala je Gorica i mogućnost povesti prvi put na utakmici pri rezultatu 20:20, no nije iskoristila priliku i Zamet preko Zareva i Ljevara opet odlazi na plus tri. U tom trenutku su gostima kola krenula nizbrdo: nakon minute odmora Tomašić pogađa stativu, Car zabija iz kontre za plus četiri, a nakon nove izgubljene lopte Gorice Mrakovčić iz kontranapada pogađa za 26:21 i najveću prednost na utakmici. Gorica je do kraja utakmice uspjela smanjiti zaostatak, ali nedovoljno da opet zaprijete domaćima.