Rukomet

Zamećani na pogon Tina Tomljanovića potopili još jednog konkurenta iz gornjeg dijela ljestvice

Igor Duvnjak

UBOJITA SENJSKA RUKA - Tin Tomljanović/Foto M. GAVRAN

UBOJITA SENJSKA RUKA - Tin Tomljanović/Foto M. GAVRAN

Do odlaska na odmor nije prestajala hiperprodukcija pogodaka Zameta, postigli su ih čak 20 što bi nekad bilo dosta za cijelu utakmicu



RIJEKA Utakmica 18. kola Prve lige – jug rukometaša: Zamet – Zadar 1954 35:26 (20:13). Centar Zamet.


ZAMET: Zena, Černeka 4, Vučko 1, Ogurlić, Islamović, Tomljanović 11 (1), Perić 1, Viskić, Kezić 6, Šušak, Reljanović 4, Pikec 4, Golik 1, Klanac 1, Krapić 2 (2), Perkov.


ZADAR 1954: Perić, Korljan 1, Maršan 7, Knežević 2, Bijelić, Dujmović 2, Goldner 2, Merhar 4, Prtenjača, Mazić, Bukva, Čirjak 3, Vrsaljko 4 (1), Kuštera 1.




Isključenja: Zamet 8, Zadar 1954 4 minute. Sedmerci: Zamet 4 (3), Zadar 1954 1 (1).


Pobjede sa Zameta kao dimni signali najavljuju ugodan i željeni rasplet utrke Riječana ka željenom cilju, ekspresnom povratku momčadi Matea Hrvatina među premijerligaše. Nakon što su u tom impresivnom maršu u derbijima susjeda u Istri prizemljili Umažane i Buzećane, “senjska ruka” Tin Tomljanović i suigrači “potopili” su još jednog konkurenta, Zadra 1954.


Zamećani su uvjerljivo slavili dokazujući ponovo tko je gazda na prvoligaškom jugu koji nezaustavljivo juri ka promociji. U dvoboju na Zametu obrana Dalmatinaca se nalazila na sto čuda s ofanzivnim mogućnostima Riječana, na duži im rok jednostavno nije mogla parirati. Iskusnik Dario Černeka, Tomljanović i Antonio Kezić su sredinom prvog dijela u samo četiri minute plasirali seriju 4:0 dovoljno da bi njihova momčad odmakla na 13:7 i puno prije kraja zorno najavila kome će pripasti ovi važni bodovi.


Do odlaska na odmor nije prestajala hiperprodukcija pogodaka Zameta, postigli su ih čak 20 što bi nekad bilo dosta za cijelu utakmicu. Već načeti, grogirani Zadrani su u nastavku počeli sve više padati, a protekom minuta neizvjesna je tek bila visina pobjede favorita. Sredinom nastavka bilo je 30:18, a vatromet golova okončan je s košarkaških plus devet koji sve govore o odnosu snaga.