Košarka

Zadrani tražili od Cibone odgodu utakmice zbog četvrtfinala ABA lige, Marin Rozić poslao odbijenicu

Andrija Dešpoja

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nismo naišli na razumijevanje i na kraju su nam odbijena sva tri ponuđena datuma. Kao razlog za neprihvaćanje naših prijedloga u Ciboni su istaknuli bolesti i ozljede igrača te činjenicu da 5. svibnja igraju važnu utakmicu sa Splitom - rekla je Vana Dundov



ZADAR Košarkaši Zadra prvu će utakmicu četvrtfinalne serije s Crvenom zvezdom koja se igra na dvije pobjede odigrati u petak u Beogradu s početkom od 20 sati, a druga utakmica će se upriličiti na Višnjiku 5. svibnja također od 20 sati. Termin eventualne treće utakmice, u slučaju izjednačenog rezultata, nije poznat već će se naknadno odrediti.


Zadranima je ovaj termin četvrtfinalne serije definitivno upao u najgori mogući trenutak. Usjekao se poput klina točno između dva iznimno bitna gostovanja, kod Cedevite Junior i Cibone, koja će Jusupovim igračima dati konačan odgovor s koje pozicije će pristupiti doigravanju u hrvatskom prvenstvu.


U srijedu su Zadrani gosti Vitamina, dva dana kasnije igra se u Beogradu, a u nedjelju ih očekuje izlazak na megdan Ciboni u derbiju hrvatskog prvenstva. Naravno, s Višnjika su uputili molbu prema Ciboni za odgodu nedjeljne utakmice s obzirom da ih u samo pet dana čekaju tri iznimno zahtjevna dvoboja, no iz Draženovog doma je stigla glatka odbijenica pa će Zadrani niti 48 sati nakon teške utakmice u Beogradu morati ponovno u rov, a ulog je u tom dvoboju s Cibosima ni manje-ni više jedinica u doigravanju hrvatskog prvenstva.




– Usmenim putem smo se obratili sportskom direktoru Cibone Marinu Roziću s tri prijedloga za druge termine odigravanja utakmice 9. kola Lige za prvaka, i to 30. travnja, 1. i 2. svibnja, no nismo naišli na razumijevanje i na kraju su nam odbijena sva tri ponuđena datuma. Kao razlog za neprihvaćanje naših prijedloga u Ciboni su istaknuli bolesti i ozljede igrača te činjenicu da 5. svibnja igraju važnu utakmicu sa Splitom na svom terenu, iako se u završna tri kola Lige za prvaka ne miču iz Zagreba.


Tako da smo danas (jučer op.a.) poslali HKS-u odgovor da se nije uspio postići dogovor između klubova i da stoga ostaje zakazani termin, 30. travnja u 18 sati – potvrdila je direktorica kluba Vana Dundov.